Fontos újítással jön a GeForce 326.46 béta

Windows 8.1 Preview mellé mindenképpen érdemes letölteni, de akkor is, ha az Nvidia Shield speciális szolgáltatásában rejlő lehetőségek kiaknázására pályázunk - majd.

Fontos újítással jön a GeForce 326.46 béta

Az Nvidia elérhetővé tette legfrissebb GeForce sorozatú eszközillesztő szoftverét, amely a GeForce 326.41-es verziószámot viseli. A béta státuszban érkező GeForce driver az Nvidia szerint ajánlott frissítésnek minősül mindazok számára, akik éppen a Windows 8.1 bemutató kiadásával ismerkednek. Ez a kiadás természetesen tartalmazza azokat az optimalizációkat is, amelyek a hónap elején megjelent GeForce 326.19 bétával már bemutatkoztak, friss optimalizációkra és így újabb gyorsulásra azonban most nem számíthatunk.

De nem is a fentiek miatt érdekes a GeForce 326.41 béta, hanem amiatt, mert támogatást kínál az Nvidia játékkonzoljákhoz, a Shield-hez, pontosabban annak egyik érdekes szolgáltatásához. Az Nvidia Shield szállítása a korábbi információk alapján mostanában kezdődhet meg, így nem túl meglepő, hogy az Nvidia éppen mostanra időzítette a friss driver kiadását. A szóban forgó szolgáltatás lényege egyébként az, hogy az Nvidia Shield WiFi kapcsolaton keresztül PC-s játék streamet képes fogadni, így PC-s játékokkal is játszhatunk rajta - persze csak akkor, ha az adott PC GeForce GTX sorozatú videokártyát tartalmaz. A korábbi bemutató alapján ez a funkció remekül működik: a játékok futása gördülékeny, a vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül érkező játék stream miatt pedig szinte teljesen minimális a lag, így a játék élvezhető. Aki a szolgáltatást bemutató korábbi videót esetleg nem látta volna, az alábbiakban megtekintheti:

A Shield a fentiek mellett természetesen androidos játékok futtatására is alkalmas - az új drivernek köszönhetően pedig a PC játék-streamelés funkció is elérhetővé válik, de egyelőre csak béta státuszban, és ezt az Nvidia nyomatékosan ki is emeli.

Ettől eltekintve egyebet nem kínál az új béta GeForce driver. A telepítőcsomag egyébként a megjelenítő-vezérlő driver mellett tartalmazza a PhysX rendszerszoftver 9.13.0604-es, illetve a HD Audio driver v1.3.26.4-es változatát is.

Letöltéséhez 32-bites Windows Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 Preview esetén ide kell ellátogatni, az említett operációs rendszerekhez készített 64-bites változat pedig itt lapul. A Windows XP-hez passzoló 32-bites kiadás itt, a 64-bites változat pedig itt található. Aki mobil videó vezérlővel ellátott konfigurációra szeretné megtalálni az elérhető legfrissebb drivert, itt keresgéljen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward