Fontos javítást adott ki az Nvidia

Az új driver egy hibát javít, ami miatt a rendszerben található GPU a leválasztható eszközök között jelenik meg, így könnyű "eltávolítani".

Fontos javítást adott ki az Nvidia

Az Nvidia legutóbb néhány napja adott ki friss GeForce drivert, amely a 361.75-ös verziószámot viselte és természetesen Game Ready minősítéssel is rendelkezett. Az új driver legnagyobb különlegessége az volt, hogy elérhetővé tette a Thunderbolt 3 portra csatlakozó videokártyák támogatását, aminek eleinte elsősorban a tesztelők örülhetnek majd.

Azóta kiderült, hogy a külső videokártyákat támogató driver rész hibásan működik, ugyanis nem csak a Thunderbolt 3 portra csatlakozó videokártyákat jeleníti meg külső, leválasztható eszközként a tálcán, hanem az adott konfiguráción belül elhelyezkedő grafikus processzorokat is, így azok leválaszthatóak. Egy-egy ilyen véletlen leválasztásra akkor is sor kerülhet, ha éppen egy külső adattárolót szeretnénk szabályosan leállítani.

A hiba javítására egy új drivert adott ki a vállalat, amely a Geforce 361.82 Hotfix Driver jelölést kapta. Az új driver gyakorlatilag csak hibajavítás tekintetében különbözik a korábban kiadott GeForce 361.75 Game Ready drivertől, így csak azoknak érdemes telepíteniük, akiket zavar, hogy a leválasztható eszközök között megjelenik videokártyájuk is – vagy azoknak, akik már kattintottak rá véletlenül a GPU leválasztása ikonra. Alternatív megoldásként elég lehet egy Registry beállítás értékét 1-ről 0-ra módosítani, méghozzá az alábbiét.

•HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesnvlddmkmSurpriseRemovalSupport

Aki nem mozog otthonosan a Registryben, inkább töltse le a GeForce 361.82-es Hotfix Drivert, ami itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward