Fontos frissítést kapott a Samsung okosórája

A Galaxy Gear gyorsabban és problémamentesebben fog szolgálatot teljesíteni, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy az üzemideje is hosszabb lesz.

Fontos frissítést kapott a Samsung okosórája

Az elsők között a Samsung is előállt idén az első okos karórájával, ami lényegében az okostelefonjai mellé szolgál egy remek kliensként. A Galaxy Gear rengeteg lehetőséget tartogat magában, hiszen a piac egyik leginkább összetett megoldása lett, de sajnos ennek a „gyümölcsnek” még érnie kell.

A készülék rengeteg kritikát kapott a szakmában, sőt mi több, maga a Samsung is elismerte, hogy a termékük ilyen formán nem tudja azt nyújtani, amit egy okosórának tudnia kellene. A Galaxy Gear hardveres szempontból egyértelműen a ma kapható legsokrétűbb megoldás képében tetszeleg, ám a jelek szerint valamelyest túllőttek a célon. A kiegészítő fogyasztása nagyon magas lett, így az üzemideje mindössze egyetlen nap, ha folyamatosan kapcsolatban van és használjuk a mobilunkkal. Ez messze elmarad a konkurensek produktumától, főleg az olyanokétól, mint az E Inkes Pebble, amiből akár egy hét is kisajtolható. Ezen a pontján, és még az óra több sarkalatos részén is javít a hozzá kiadott legújabb frissítés.

A Samsung által publikált firmware az MK7 verzióazonosítóval lett megbélyegezve. Amennyiben frissíteni szeretnénk a Galaxy Gear okosóránkat, ezt a kiadást kell keresnünk. Az MK7 telepítését követően, a gyártó fejlesztéseinek hála, új lehetőségekkel bővül majd a képességeinek tárháza, valamint általános teljesítményjavulás lesz észlelhető. Az egyik legfontosabb újítása, hogy immáron nem csak a Samsung által fejlesztett applikációkkal tud kommunikálni. Példának okáért a GMail jelezni fogja egy új levélnél a feladó adatait és a tárgyat; továbbá lehetőséget nyújt arra is, hogy a frissen beérkezett üzenetet tartalmát is elolvashassa a felhasználó.

A hivatalos változások listája így fest:

[list type="unordered"]

[/list]

A Samsung Galaxy Gear tulajdonosok a szükséges frissítést két módon telepíthetik fel. OTA módon le kell hozzá tölteni a legfrissebb Gear Manager alkalmazást, némi kábelezést (USB) követően pedig a Samsung KIES, számítógépes kliens program lehet a segítségünkre ebben a műveletben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward