​​​​​​​Fontos frissítés érkezik a Galaxy S10 szériára

Egy meglehetősen nagy, és sok újítással, módosítással, valamint biztonsági javítással szolgáló frissítés elé néznek az érintett eszközök.

​​​​​​​Fontos frissítés érkezik a Galaxy S10 szériára

A Samsung folyamatosan gondoskodik az okostelefonjai frissítéséről, és nemcsak a nagyobb androidos frissítésekre, valamint a rendszeresen érkező biztonsági javításokra gondolunk itt. Egyéb extra funkciókat szállító frissítésekkel is szolgálni szokott a Samsung, most éppen a Galaxy S termékcsalád aktuális tagjai számára érkezett ilyen.

A Galaxy S10, a Galaxy S10+ és a kompakt Galaxy S10e egyaránt olyan frissítés elé néz a legfrissebb információk szerint, ami elsősorban a kamerás képességekre lesz jó hatással, de sok más módosítást is tartogat. Az SGS10 kiváló fotós és videós funkcionalitással rendelkezik, és a DxOMark remek pontot adott neki ezen a fronton, viszont a Galaxy Note10 még egy szinttel fentebb lépett. Az augusztusban leleplezett mobil újabb funkciókkal szállt ringbe, amikkel kivívta a vásárlók figyelmét, és amit csak lehet, most a Samsung átemel a korábban bevetésre küldött Galaxy S mobilokra is.

A mostani frissítést telepítését követően a Galaxy S10 modellek is képesek lesznek már esti módba kapcsolni a szelfik készítésekor, ami gyenge fényviszonyok mellett is jó minőségű önarcképeket fog eredményezni. És az Élő fókusz videó rögzítésére is lesz már lehetőség, de ez az eltérő kameramodulokból fakadóan kicsit különböző eredménnyel járhat, mint a Galaxy Note10+ esetében látott. Valószínűleg mesterséges intelligenciát használ majd ennél a funkciónál a Galaxy S10, ahogy azt teszi a Galaxy Note10 is. És lesz már AR Doodle funkció is, viszont ezt egyelőre csak videós módra váltva, az előlapi kamerával élvezhetik ki a tulajdonosok. A lezárt képernyőnél pedig be lehet majd állítani dinamikus háttérképet, ami minden felnyitás alkalmával cserélve lesz.

Sokan örülhetnek majd annak az újításnak, hogy a Link to Windows (Csatolt telefon) is elérhető lesz már helyből. Ez lényegében a Microsoft és a Samsung együttműködésének köszönhetően lesz itt biztosított, és arra szolgál, hogy a személyi számítógépen figyelemmel lehessen követni a mobilra érkező értesítéseket, vagy hozzá lehessen férni szükséges funkciókhoz. A DeX pedig már használható lesz személyi számítógéphez csatlakoztatva is Windows és macOS mellett is. A bonyolultabb munkákhoz át lehet majd vinni a szerkeszteni kívánt anyagokat egy kábelen csatlakozó számítógépre, és eközben a mobilt önállóan is használható marad.

Galéria megnyitása

A frissítéssel együtt a mobilok már az Android legújabb biztonsági foltjait is megkapják, vagyis ezúttal már a szeptemberi javításcsomag is a frissítés részét képezi. Tehát nemcsak a kamerát ért újítások miatt érdemes ezt telepíteni, hanem azért is, mert ezáltal biztonságosabbá válhat az érintett okostelefonoknak a használata.

A Samsung meglehetősen nagyra nőtt szoftvercsomagot hozott össze, már-már akkora lett ez az időközi funkcionális frissítés, mintha egy főverziót hozna, de persze erről egyelőre szó sincs. 1,2 GB-os méretű frissítés letöltésére kell készülnie a tulajdonosoknak, szóval célszerű lesz ezt olyan helyen letölteni, ahol korlátlan, stabil és gyors kapcsolat áll rendelkezésre. Ha ezt telepítette a készülék tulajdonosa, akkor a G97xFXXU3ASIG verzióazonosítóra kell számítania – az „x” 0 a Galaxy S10e-nél, 3 a Galaxy S10-nél és 5 a Galaxy S10+ esetében. A frissítés terjesztését Európában kezdte el a Samsung, és néhány napig (hétig) eltarthat, mire mindenkihez eljut

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap