Folytatja az online zaklatás elleni harcot az Instagram

A képmegosztó újabb eszközöket hozott létre azzal a céllal, hogy óvja a felhasználóit.

Folytatja az online zaklatás elleni harcot az Instagram

Az Instagram fejlesztői rengeteget tesznek azért a színfalak mögött, hogy a képmegosztót egy biztonságos hellyé varázsolják. Az online zaklatás nagyon komoly károkat tud okozni, és az Instagram számára fontos, hogy a közössége számára a lehető legjobb környezetet nyújtsa, hiszen az élményekkel magához láncolja a fogyasztókat.

Az első újdonság a zaklatások elleni küzdelemben, hogy már egyszerre lehet menedzselni akár több kommentet is. Az Instagramozok kaphatnak a képeik, videóik alatt negatív hozzászólásokat, és az pedig senkinek nem esik jól, főleg akkor, ha az ilyen szövegek elburjánzanak. Éppen ezért a vállalat már megoldást nyújt majd arra, hogy ezeket minden eddiginél egyszerűbben el lehessen tüntetni.

Galéria megnyitása

A fiókok kezelői egyszerűen kijelölhetnek majd egyszerre akár 25 kommentet, és pillanatok alatt dönthetnek ezeknek a sorsáról. Több lehetőség is van, de elsősorban a törlés lesz ebben az esetben a legsűrűbben használt opció. Eddig a negatív hozzászólásokat egyesével kellett eltüntetni, ami időigényes és megterhelő volt, de így ez már gördülékenyen fog menni. És a hamar eltüntetett kommenteknek köszönhetően talán nem fog egy-egy kritika nagyobb támogatásra találni a káros követők tábora révén.

Az iOS és az Android esetében egyaránt megjelent az ez az új lehetőség. Azokkal szemben a felhasználók komolyabb szankciókkal is élhetnek az Instagramon, akik folyamatosan nem megfelelő modorban, durva hangnemben kommunikálnak, írnak sértő megjegyzéseket.

Az Instagram úgy véli, hogy a pozitív visszajelzéseket pedig a felhasználóknak meg kell hálálnia, hiszen így is lehet formálni a közösséget. És éppen ezért a vállalat bevezeti a rögzítési lehetőséget a kommentszekcióban. A fiók tulajdonos a számára kedves hozzászólásokat képes lesz kiemelni a bejegyzése alatt. Azt még nem lehet tudni, hogy mennyi kommentet lehet majd a rögzítési funkcióval kiemelni, de ez korlátozva lesz kicsi mennyiségre. Így a követők még nagyobb kitüntetésnek vehetik a dolgot.

Galéria megnyitása

Végül a megjelölési lehetőség kapcsán az Instagram bevezeti a korlátozási lehetőséget. A vállalat felismerte, hogy sokszor a megjelölésekkel választják ki a zaklatók a célpontjaikat, illetve vonzzák oda a kártékony felhasználókat, éppen ezért szeretné ezt a funkciót is korlátok közé szorítani. Az emberek megadhatják majd, hogy csak egy embert lehessen egyszerre megjelölni, vagy csak azokat lehessen megjelölni, akik egyébként is a követők között vannak.

Galéria megnyitása

Még arra is van mód, hogy manuálisan engedélyezni kelljen minden megjelölést tartalmazó kommentet. Ilyenkor megnézhető a bejelölt személy profilja, amiből hamar kiderülhet, ha esetleg csak a zaklatás lehet a célja, és törölhető a hozzászólás. És egyébként a személyekre vonatkozóan is korlátozható lesz a megjelölés, szóval lesz lehetőség gazdagon ezen a téren.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap