Folyadékhűtő blokkot kaptak az MSI új videokártyái

A Pascal alapú újdonságok meglévő folyadékhűtő rendszerbe illeszthetőek, ugyanis EK Water Blocks gyártmányú folyadékhűtő blokkal érkeznek.

Folyadékhűtő blokkot kaptak az MSI új videokártyái

Az MSI két új videokártyát mutatott be, amelyek mindketten GP104-es típusú, Pascal architektúrára támaszkodó GPU-t kaptak, melegedő komponenseiket pedig egy minőségi folyadékhűtő blokk tartja hűvösen, hála a szlovén EK Water Blocks szakembereinek.

A SeaHawk EK X sorozatot erősítő videokártyák a minőségi hűtés jóvoltából kiváló tuingpotenciállal rendelkezhetnek, viszont használatukhoz megfelelő teljesítményű folyadékhűtő szettre lesz szükség, ami megbirkózik a videokártya által termelt hőtermeléssel is. Ha ilyen nem áll rendelkezésre, akkor szükség lesz fittingekre, csövekre, szivattyúra, tágulási tartályra, hőleadó radiátorra, illetve ventilátorokra is. Az új videokártyákra egyébként már gyárilag felszerelik a folyadékhűtő blokkot, sőt, a termékek matt fekete hátlapi hűtőlemezt is kapnak, a folyadékhűtő blokk pedig a gyengébb teljesítményű szivattyúkkal is hatékonyan együtt tud működni.

Az MSI SeaHawk EK X sorozatát erősítő GeForce GTX 1080-as és GeForce GTX 1070-es modellek gyárilag megemelt órajeleken dolgoznak majd, de ezeket az órajeleket akár még tovább lehet emelni az MSI Afterburner alkalmazásán keresztül. Arról egyelőre sajnos hallgat a gyártó, hogy a két új videokártya pontosan milyen órajeleken üzemel, a hivatalos weboldalon pedig még nem tűntek fel az újdonságok.

Annyi biztos, hogy mindkét modell három darab DisplayPort, egy HDMI és egy DL-DVI-D videó kimenettel érkezik, méret tekintetében pedig teljesen egyformák. Ez 278 milliméteres hosszúságot, 165 milliméteres magasságot és 20 milliméteres vastagságot jelent. Apró érdekesség, hogy a fotók alapján a folyadékhűtő blokk felső plexi lapja az SLI csatlakozók fölé lóg, így az SLI HB hidak szerelése során nehézségekbe ütközhetnek a felhasználók.

Az MSI új videokártyái rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraikat azonban egyelőre nem közölte a gyártó. Az MSI kínálatában egyébként SeaHawk X sorozatú termékek is vannak, amelyek készre szerelt kompakt folyadékhűtő szettel kerülnek az üzletek polcaira, ahogy az a GeForce GTX 1080-as és a GeForce GTX 1070-es videokártyák bemutatásánál már kiderült.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward