Folyadékhűtő blokkal jön a legújabb PowerColor VGA

Az LCS R9 290X névre hallgató újdonságon egy EKWB folyadékhűtő blokk lapul.

Folyadékhűtő blokkal jön a legújabb PowerColor VGA

A PowerColor ezúttal egy folyadékhűtéssel ellátott Radeon R9 290X típusú videokártyát készített. A termék egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, amelyen egy egyedi VRM áramkör teljesít szolgálatot a maximális stabilitás, a lehető legjobb hatásfok és a minél jobb tuningképességek biztosítása érdkekében.

Az új videokártya 2816 stream egységet tartalmazó Hawaii GPU-ja a referencia modellekével ellentétben már nem 1 GHz-es, hanem 1060 MHz-es maximális órajelet alkalmaz, az 512-bites adatsínre kapcsolódó GDDR5-ös memóriachipek pedig 1250 MHz helyett 1350 MHz-es órajelen ketyegnek, így az effektív órajel 5400 MHz-re nőtt. A videó kimenetek között ezúttal is két dual-link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót találtunk.

A megfelelő hűtésről egy tetszetős és hatékony folyadékhűtő blokk gondoskodik, ami a GPU és a VRAM mellett a VRM áramkör komponenseit is teljesen lefedi. Az EKWB gyártmányú folyadékhűtő blokk kompatibilis mind a 3/8"-os, mind pedig az 1/2"-os fittingekkel, így a legtöbb folyadékhűtő rendszerbe gond nélkül bekapcsolható.

A PowerColor mérnökei természetesen kipróbálták, milyen hatásfokkal dolgozik a folyadékhűtő blokk: a videokártya teljes terhelés alkalmával 60 Celsius fokon üzemelt (azt sajnos nem tudni pontosan milyen alkatrészekkel), ami több, mint 30 Celsius fokkal alacsonyabb a referencia hűtővel szerelt termékek hőmérsékleténél, sőt, nagyjából 15-17 fokkal még az ASUS R9 290X DirectCU II hőmérsékletét is lekörözi. Persze ennek ára van: a referencia modelleknél már alapból is érezhetően drágább PowerColor újdonság mellé folyadékhűtő rendszert is vásárolni kell, ami további plusz költséget jelent.

A PowerColor LCS R9 290X hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward