Folyadékhűtő blokk R9 285-ös videokártyákhoz

Az újdonság teljes egészében képes a referencia R9 285-ös videokártya hűtők hatékony kiváltására.

Folyadékhűtő blokk R9 285-ös videokártyákhoz

Az EK Water Blocks műhelyében egy újabb folyadékhűtő blokk készült el, amely ezúttal az AMD Radeon sorozatú videokártyáit, azok közül is a referencia felépítéssel rendelkező AMD Radeon R9 285-ös példányokat veszi célba. Az új folyadékhűtő blokk nem csak a Tonga GPU-t, de a memóriachipeket, illetve a VRM áramkör melegedő komponenseit is hűti, azaz teljes értékű megoldásnak tekinthető, amivel tökéletesen kiváltható a gyári videokártya hűtő.

Az új folyadékhűtő blokk speciális folyadékcsatorna kialakítással rendelkezik, amelynek legfőbb célja a hűtőteljesítmény maximalizálása. A rendszer kialakításából fakadóan remekül tolerálja azt is, ha a folyadék folyásirányát felcseréljük: a hűtőteljesítmény ebben az esetben sem romlik. A mérnökök arra is odafigyeltek, hogy a folyadékhűtő blokk a gyengébb szivattyúval ellátott rendszerekkel is tökéletesen kompatibilis lehessen – ilyen rendszerekben is kiváló hűtőteljesítményre számíthatunk, persze a lehetőségekhez képest. A folyadékhűtő blokk 1/4"-os fittingeket fogad, így a folyadékhűtő rendszerek többségével tökéletesen kompatibilis.

Az EK Tonga Pro névre hallgató folyadékhűtő blokk talpazata nagytisztaságú rézből készült, amely a korrózióval szembeni védelem érdekében nikkelborítást is kapott. A réz talpazat fölé POM Acetal vagy akril fedlap kerülhet – előbbi feketében pompázik, utóbbi pedig átlátszó, így a színezett hűtőfolyadék remek megjelenést kölcsönözhet a rendszernek. Igaz, mivel a folyadékhűtő a legtöbb esetben lefelé néz, a folyadékcsatornában kacskaringózó színezett folyadékot csak ritkán láthatjuk úgy, ahogy a fenti kép ábrázolja.

A lehető legkönnyebb szerelhetőség érdekében a folyadékhűtő blokk alján a gyári furatokkal megegyező helyeken belső menetes "kiállások" találhatóak, amelyekkel könnyedén a nyomtatott áramköri lapra rögzíthető a termék. Mielőtt azonban sort kerítenénk a termék megvásárlására, feltétlenül érdemes ellenőrizni, kompatibilis-e az új folyadékhűtő blokk a kiszemelt videokártyával. Ebben ez a napi szinten frissülő konfigurátor segít.

Az új folyadékhűtő blokk kiviteltől függetlenül mindkét esetben 99,95 euróba kerül. A termékekhez hátlapi hűtőlemez is vásárolható, ami 26,95 eurót kóstál. Az újdonságok az EK Water Blocks webáruházában már elérhetőek, de hamarosan a viszonteladóknál is fel fognak tűnni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward