Folyadékhűtéssel érkezik az AMD legújabb csúcsprocesszora

A jelek szerint a gyártó egy folyadékhűtéssel ellátott FX sorozatú processzor piacra dobására készül, ami az FX-9000-es sorozatot erősítheti.

Folyadékhűtéssel érkezik az AMD legújabb csúcsprocesszora

Az AMD a jelek szerint egy újabb FX sorozatú processzorral rukkol elő hamarosan, legalábbis erre utal az a fotó, amit a cég egyik illetékese, a Globális Értékesítési Csatorna alelnökeként tevékenykedő Roy Taylor osztott meg Twitteren az elmúlt napokban.

Sajnos a fotó elég homályos, valamint a felbontása sem túl jó, így a dobozban lapuló központi egységről szinte semmi sem derül ki. Ez persze nem is véletlen, hisz az AMD egyelőre nem szeretné elárulni, pontosan milyen processzor piacra dobására készül – a cél most csak az, hogy felkeltsék az érdeklődést az újdonság iránt.

A dobozról készített fotót megvizsgálva annyi azért kiderül, hogy egy FX sorozatú, folyadékhűtéssel érkező központi egységről van szó, ami alighanem az FX-9000-es sorozatban kap helyet, két másik társa mellett. Ebből kiindulva borítékolható, hogy az újdonság is 220 watt körüli TDP-vel bír.

Az FX-9000-es sorozat jelenlegi tagjai processzorhűtő nélkül kerülnek forgalomba, az FX-8000-es processzorok pedig – amelyek már "csak" 125 wattos TDP-vel rendelkeznek – gyári léghűtéssel vásárolhatóak meg. Az AMD az új, gyárilag folyadékhűtéssel csomagolt FX sorozatú processzorral valószínűleg az Intel nemrégiben piacra dobott Devil's Canyon processzoraival szemben próbál alternatívát kínálni. Hogy sikerül-e? Nos, ez nagyban függ attól, milyen árcédulát kap az AMD különlegessége. TDP tekintetében biztosan nem lesz versenyképes a termék, hiszen az Intel említett processzorai nem 220 wattos, hanem csak mindössze 88 wattos TDP-vel rendelkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward