Folyadékhűtés Radeon HD 7990 "Malta" videokártyákhoz

Az új folyadékhűtő blokk május elején érkezik, de aki addig nem tud várni, talál más lehetőséget is a Radeon HD 7990 "Malta" hatékony lehűtésére.

Folyadékhűtés Radeon HD 7990 "Malta" videokártyákhoz

Új folyadékhűtő blokk, kifejezetten Radeon HD 7990 "Malta" videokártyákhoz

Az EK Water Blocks mérnökei új folyadékhűtő blokkon dolgoznak, ami az AMD két GPU-s videokártya szörnyetegét, a "Malta" kódnévvel ellátott Radeon HD 7990-es modellt veszi célba.

Az új folyadékhűtő blokk egy teljes értékű megoldásnak minősül, ugyanis a két GPU, a PCIe hídchip és a GDDR5-ös memóriachipek mellett a VRM áramkör komponenseit is hűti, méghozzá igen jó hatásfok mellett. A hűtőközeg közvetlenül a melegedésre hajlamos komponensek fölött áramlik.

A mérnökök kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a folyadékhűtő blokkban haladó csatornákat úgy alakítsák ki, hogy azok a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a folyadék áramlását. Ennek eredményeként a hűtőközeg nagy sebesség mellett áramlik a csatornákban. Éppen ezért a folyadékhűtő blokk gyengébb teljesítményű vízpumpa alkalmazása mellett is hatékonyan üzemel.

Az EK-FC7990 SE négyféle kivitelben lesz elérhető (Copper Plexi, Copper Acetal, Nickel Plexi, Nickel Acetal), érkezésére pedig május elején számíthatunk. A gyártó a megjelenés pontos dátumával, illetve a termék várható végfelhasználói árával kapcsolatban később ad tájékoztatást.

Az AMD FirePro S10000-hez készített folyadékhűtő blokk is kompatibilis az új Radeon HD 7990-nel

Az EK Water Blocks nem csak a fentiekben említett folyadékhűtő blokkal áll a Radeon HD 7990 "Malta" videokártyák tulajdonosainak rendelkezésére, hanem az AMD FirePro S10000 videokártyákhoz készített folyadékhűtő blokkal is, ami szintén kompatibilis a Radeon HD 7990 "Malta" videokártyákkal. Utóbbi termék már megvásárolható, ára pedig 159,95 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward