Folyadékhűtés a Radeon HD 6900-asokra

Folyadékhűtés a Radeon HD 6900-asokra

 

A folyadékhűtő rendszerek egyik specialistája, a Koolance most bemutatta legfrissebb megoldását, amelyet kifejezetten a Radeon HD 6900-as sorozatú videokártyához terveztek a vállalat mérnökei. A Koolance új terméke teljes körű hűtési megoldást kínál a Radeon HD 6950-es és Radeon HD 6970-es videokártyák számára, azaz nem csak a 40 nm-es csíkszélességgel készülő  Cayman grafikus processzort, hanem a memória chipeket és a tápellátásért felelős áramkör alkatrészeit is hűti.

A friss folyadékhűtő blokk a VID-AR697-es típusjelzést kapta. A termék 15,9 x 14,6 x 1,6 cm-es mérettel és 680 grammos súllyal érkezik. A folyadékhűtő blokk nikkelezett rézből készült és acetál fedlappal rendelkezik. A gyártó a VID-AR697-es modellt a referencia nyomtatott áramköri lappal ellátott Radeon HD 6900-as sorozatú videokártyákhoz tervezte, így ezekkel a termékekkel gond nélkül használhatjuk a folyadékhűtő blokkot, legyen szó bármelyik AMD partner videokártyájáról. A folyadékhűtő blokk belsejében mikro oszlopokat helyeztek el, amelyek 0,5 mm-es mérettel rendelkeznek és könnyedén, nagy felületen keresztül adják át a folyadéknak a videokártya alkatrészei által termelt hőt.

Az új termék 1/4"-es fittingek (csőcsonkok) fogadására lett felkészítve, de megfelelő átalakító használatával szinte bármilyen meglévő folyadékhűtő rendszerbe beilleszthető, amennyiben a rendszer elegendő hűtőteljesítményt kínál egy Radeon HD 6900-as sorozatú videokártya lehűtéséhez. A Koolance VID-AR697 már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 114,99 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward