Fokozza a GeForce RTX 3060-as videokártyák termelését az Nvidia

Az új lépésnek köszönhetően várhatóan javulhat a videokártyák elérhetősége, valamint idővel az árak is mérséklődhetnek. Első körben a kínai internetkávézók kiszolgálására fókuszálnak majd a vállalat partnerei.

Fokozza a GeForce RTX 3060-as videokártyák termelését az Nvidia

A videokártya-piacon kezd javulni a helyzet, már ami az egyes modellek árazását és elérhetőségét illeti, ám ez a javulás még mindig messze van az ideális állapottól. Az árak mérséklődésében nagy szerepet játszik az a tény, hogy Kína egyre inkább tiltja a kriptovaluta-bányászatot, amelynek hatására a kriptovaluta-árfolyamok is esésnek indultak, éppen ezért több bányászfarmot is felszámoltak már tulajdonosaik, a felszabaduló videokártyák pedig a használtpiacra kerültek. Természetesen még korai temetni a kriptovaluta-bányászatot, ugyanis az árfolyamok visszapattanásával ismét fokozódhat a kereslet a videokártyák iránt, ám hogy erre mikor kerül sor, az egyelőre rejtély.

Az Nvidia már reagált a kriptovaluta-bányászat okozta nehézségekre, ugyanis megkezdte speciális, Hash Rate Limiter funkcióval ellátott GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyáinak forgalmazását, amelyeknél a limiter jelenlétéről az LHR (Limited Hash Rate) megjegyzés tanúskodik. Ezeknél a videokártyáknál a normálhoz képest nagyjából felezett teljesítményre lehet számítani kriptovaluta-bányászat során, így a megtérülési idő a duplájára ugrik, ami nem minden bányász számára vonzó, ugyanakkor vannak olyanok is, akik így is látnak fantáziát a mókában.

Galéria megnyitása

A vállalat az elmúlt időszakban a hírek szerint egy másik lépést is eszközölt annak érdekében, hogy a videokártyák elérhetősége javuljon, ennek lényege pedig az, hogy fokozták a GeForce RTX 3060-as videokártyák termelését – természetesen azokét, amelyek már LHR támogatással érkeznek. Azzal, hogy több videokártya készül, a termékek elérhetősége javulhat, valamint áraik is csökkenhetnek. A megnövelt termeléssel elsősorban az internetkávézókat próbálják hatékonyan kiszolgálni, ahol nagy a kereslet a kereskedelem fő áramába szánt, megfizethetőbb videokártyák iránt.

Az Nvidia a partnerek számára már azt is lehetővé tette, hogy a zömében kínai internetkávézók üzemeltetőitől előleget vegyenek át, azaz egyfajta előrendeléses rendszerben juthatnak hozzá a termékekhez. A megrendelések teljesítése várhatóan 2021. július 10-én kezdődik. Hogy az extra termelésből később a DIY piacra is jut-e? Alighanem igen, ám ez egyelőre még csak feltételezés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap