Flash Player 10.2: itt a végleges kiadás

Flash Player 10.2: itt a végleges kiadás

A sok publikus béta kiadás után végre elkészült a Flash plugin 10.2-es változatának végleges kiadása is, amely komoly mérföldkőnek számít, ugyanis teljes hardveres videó gyorsítást és egyéb érdekességeket is kínál, amelyek pozitívan hatnak mind a rendszer teljesítményére, mind pedig a felhasználói élmény alakulására és segítenek a processzor vállára helyezkedő terhek mérséklésében is.

A Flash 10.2-es változatában debütál a Stage Video technológia, amely hardveres videó gyorsítást kínál az azt támogató böngészők, illetve platformok számára, de a plugin ezzel együtt minden egyéb olyan újítást is tartalmaz, amelyek a béta kiadások esetében már bemutatkoztak. Ilyen újítások az egyedi, natív egérkurzorok, a több monitorból álló konfigurációk esetén is alkalmazható teljes képernyős támogatás, valamint az Internet Explorer 9-es változatához készített hardveres renderelés-gyorsítás is és a továbbfejlesztett szubpixel renderelés, amely a különböző szövegek olvashatóságán hivatott javítani.

A Stage Video technológia az Adobe közleménye szerint akár 34-szer hatékonyabban működik, mint a korábbi kiadások esetén alkalmazott hardveres videó gyorsítási eljárások, így egy 1080p-s videó lejátszásakor az adott Mac OS vagy Windows alapú konfiguráció esetében a processzorterhelés mértéke átlagosan 1% és 15% között helyezkedik el. Némi üröm is vegyül az örömbe, ugyanis ahhoz, hogy a technológiát ki lehessen aknázni, nem elég, ha a felhasználó konfigurációja támogatja a hardveres videó gyorsítás lehetőségét: a Stage Video támogatás igénybevételéhez a videó megosztók (pl.: YouTube) lejátszóit is frissíteni kell. A gyártó közleménye szerint az olyan nagy nevek, mint például a Vimeo, a Brightcove, az Epix és a Youtube, már elkezdték a technológia implementálását, így hamarosan elérhetővé is válhatnak a különböző videó megosztók esetében azok az új lejátszók, amelyek segítségével könnyedén kiaknázhatóak a technológiában rejlő lehetőségek.

Aki már most szeretné kipróbálni, hogy mire képes a Flash Player 10.2-es kiadása, az a friss plugin telepítése után látogasson el ide, ahol az Adobe illetékesei elhelyeztek néhány példavideót, amelyeknél már elérhető a Stage Video támogatás.

 

A Flash Player 10.2-es változatát innen lehet letölteni, a szoftver újításaival kapcsolatos részletes információkat pedig itt találják az érdeklődők.. A Chrome felhasználók számára frissítés formájában már szintén elérhető az új plugin.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward