Firefox 3.5: 4 millió letöltés egy nap alatt

A Mozilla Alapítvány népszerű böngészőjének, a Firefox-nak legújabb, 3.5-ös változatából közel egy nap alatt több mint 4 millió példányt töltöttek le a felhasználók.

Firefox 3.5: 4 millió letöltés egy nap alatt

A Mozilla Alapítvány népszerű böngészőjének, a Firefox-nak legújabb, 3.5-ös változatából közel egy nap alatt több mint 4 millió példányt töltöttek le a felhasználók.

A június 30-án közzétett Firefox 3.5 számos újítást hozott. A böngészőprogram szívét a Gecko motor legújabb, 1.9.1-es változata és a TraceMonkey JavaScript háttérendszer alkotja, mely az eddigi tapasztalatok alapján a korábbi változatokhoz képest sokkal gyorsabban jeleníti meg a weboldalakat. Megjelent a Chrome-ban már debütált privát böngészése mód illetve támogatja az új Firefox a helymeghatározó böngészést és a <video> és <audio> elemeket is. Az újítások teljes listáját a Mozilla oldalán találhatjuk meg.

Több forrás szerint is jelentős teljesítménynövekedést jelent a Firefox 3-ról a 3.5-re váltás. A Reuters szerint "minden kétséget kizáróan a 3.5-ös verziójú Firefox jelentősen gyorsabb a korábbi 3-as változatnál. Mindent egybevetve ez egy fontos előrelépés a Firefox 3-hoz képest. Valószínűleg azok is ki fogják próbálni az új változatot, akik eddig nem használták a böngészőprogramot." A CNET is kommentálta az új szoftvert. "A Firefox 3.5 egy várva-várt újítás a világ legnépszerűbb alternatív böngészőjének életében."

A Mozilla.com-on található egy számláló, mely országokra lebontva mutatja a letöltések számát. Az új szoftver bejelentését követő pár órában sikerült elérni az 1 millió letöltést, a 2 millióhoz pedig csupán 7 és fél óra kellett. Másnap reggelre már 4,3 milliónál tartott a számláló, ami jelentős eredmény, de nem sikerült felülmúlni a Firefox 3 által felállított Guiness világrekordot, amikor csupán 24 óra alatt 8 millióan töltötték le a 3-as verziójú böngészőt. A hír írásakor lépte túl a számláló a 7 milliót. Ehhez az Egyesült Államok, Németország és Japán járult a legtöbb, 1,7 millió, 790 000 és 408 000 letöltéssel. Magyarország a listában Törökország és Tajvan között található meg 62 382-es értékkel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward