Filléres viselhető kiegészítőt mutatott be a Huawei

Reszkethet a Mi Band? A Honor Band A1 méltó riválisa lehet a Xiaomi fitneszkarperecének, ami eddig jóformán egyeduralkodó volt belépőszinten.

Filléres viselhető kiegészítőt mutatott be a Huawei

A Xiaomi úgy került az élmezőnybe a viselhető kiegészítők piacán, hogy egy valóban filléresnek titulálható viselhető kiegészítőt hozott létre. A Huawei pedig úgy fest, hogy ezúttal a saját pályáján szeretné lenyomni a Xiaomit, ugyanis a Honor Band A1 hasonló ársávban próbál majd érvényesülni, mint a Mi Band. Az árversenyt minden bizonnyal a felhasználók fogják leginkább élvezni, akik így már válogathatnak is az olcsó, de minőségi megoldások között.

A Huawei remek formaterveket szokott létrehozni mostanában, és bizony az újonnan érkező Honor Band is letisztultra, szépre sikeredett. A kiegészítő lényegét jelentő egység gyakorlatilag rejtve marad a felhasználók szeme elől, ugyanis a hozzá tartozó szíj az egész szerkezetet körül öleli, csak az egység kerete látszik, ami a szíj rögzítésére szolgál. Az uraknak fekete, a hölgyeknek pedig arany modellel kedveskedik a Huawei. A Honor Band A1 rendelkezik egy LED-es jelzőfénnyel, valamint rezgőmotorral is, szóval többféle módon is képes lesz „szólni” a felhasználónak, ha valamilyen értesítést kapott vagy akár egy bejövő hívása van. Ahogy fentebb utaltunk rá, itt a szíj meghatározó lesz a dizájnt figyelembe véve, így nagyon nem mindegy, hogy milyen ez a rész. A Huawei többféle pántot is kínál majd a Honor Band A1-hez, az anyaghasználatot tekintve bőr vagy szilikon jöhet szóba, és mindegyikből négy szín lesz.

A Honor Band A1 jobbára az átlagos aktivitásmérők képességeivel rendelkezik, vagyis számolja a megtett lépéseket, a mozgás intenzitását, illetve figyelemmel kíséri az alvási ciklusokat is. A hozzá tartozó alkalmazás a mobiltól beszerzett információkkal kiegészítve a fitneszkarperec méréseit, kiszámolja az elégetett kalória mennyiségét, jegyzi a megtett távot és még az éjjeli viselkedést is elemzi (pl. megállapítja a mélyalvásban töltött időt). Az eszköz a megszokott mozgási szenzorokon felül tartalmaz még UV szint érzékelőt is, így a karperec képes figyelmeztetni a viselőjét arról, ha túl hosszú ideje tartózkodik a napon, és érdemesebb lenne már egy kicsit minimum árnyékba húzódni, illetve meg tudja állapítani, hogy hány faktoros naptejet érdemes éppen alkalmazni. Ami viszont itt nincs, az a pulzusmérő, márpedig a legújabb Xiaomi Mi Band Pulse (1S) ilyen érzékelővel is fel lett már vértezve. A kütyü viszont képes önállóan felismerni, hogy a felhasználója sétál, fut vagy éppen biciklizik, és elég megbízhatóan teszi ezt: a Huawei mérései szerint 97,14%-os pontossággal meg tudja állapítani a mozgás típusát.

Mint minden fitneszes eszköz, a Honor Band A1 is Bluetooth modul használatával kommunikál, egészen pontosan Bluetooth 4.2 támogatásról beszélhetünk már, azon belül is a Low-Energy kiterjesztés jut majd itt szerephez. Maga a szerkezet csak 20 gramm, erre jön még persze a szíj, aminek változó lesz a tömege attól függően, hogy a bőrre vagy a szilikonra tart igényt a felhasználó. A Huawei szerencsére nem feledkezett meg arról sem, hogy vízálló legyen a készülék, IP57 minősítést szerzett a Honor Band A1. A töltése Micro-USB porton keresztül történik, és egy 70 mAh-s akkumulátor dolgozik benne. Az üzemidejéről nem esett szó, de vélhetően 2-3 naponta töltésre szorul majd a használat intenzitásának függvényében. A Huawei nem korlátozza a kompatibilitást az Androidra, iOS operációs rendszert futtató okostelefonokkal is lehet majd társítani – a Windows viszont most is kimaradt a sorból, mint oly sok alkalommal, ha viselhető kiegészítőkről van szó.

A Huawei Honor Band A1 valóban vonzóra sikeredett még az árától eltekintve is, viszont az árcédula lesz az, ami igazán népszerűvé teheti. A készülék 100 jüanos áron nyit, ami átszámítva kb. 15 dollárnak felel meg, ezért az összegért a szilikonpántos, sportolóknak szánt megoldásra lehet benevezni; az elegánsabb modellért már kétszer ennyit, nagyjából 30 dollárt kell majd leszurkolni, szóval a bőr azért rendesen megdobja a büdzsét. Május 25-én kerül kereskedelmi forgalomba Kínában, arról viszont nem esett szó, hogy más régiókban mikor válhat elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward