Figyelmeztet a Facebook a régi hírek megosztásakor

Figyelmeztet a Facebook a régi hírek megosztásakor

A Facebook a legnagyobb közösségi oldalként különösen nagy felelősséggel bír abban, hogy a hírek áramlását próbálja úgy menedzselni, hogy a valótlan dolgokat igyekezzen kiszűrni, felszámolni, és csak a hiteles, megbízható információknak a terjedését segítse. Számos eszközt bevezetett már azért a vállalat, hogy megtisztítsa a felületét. És most egy újabb lényeges aprósággal rukkolt elő ezen a fronton.

Jelezni fogja az embereknek a rendszer, ha egy adott tartalom meglehetősen régi. Egészen pontosan a 90 napnál öregebb híreknek a megosztása az, melyeknél a Facebook egy rövid és egyértelmű jelzést fog feldobni mindenkinek a megosztás előtt. Ezzel sok esetben megakadályozhatja a szükségtelen pánikkeltést. Hiszen nemcsak a hamis hírek tudnak félrevezetőek lenni, hanem a régiek is, ha nem elég körültekintő az olvasó.

Hogyan néz ki a figyelmeztetés? A Facebook tudja, hogy a tömör és lényegre törő információátadás a fontos, éppen ezért annyit tesz a rendszer, hogy felhívja a figyelmét az érintetteknek arra, hogy mikori a hír. A három hónaposnál régebbi cikkeknél lehet majd ezzel a figyelmeztetéssel találkozni. A figyelmeztetés egyaránt működik majd az alkalmazásokban és a webes felületen is, hogy mindenki szembesüljön vele.

Galéria megnyitása

Természetesen továbbra is bármit meg lehet majd osztani a Facebookon, arról szó nincs, hogy ne lehetne már 90 napnál öregebb híreket továbbosztani. Az értesítésnél csak meg kell nyomni a folytatás gombját, és máris gond nélkül meg lehet osztani a kívánt dolgot, ha annál például egyáltalán nem számít, hogy mikori. Ennek az újításnak az a célja, ha az olyan bejegyzések ne terjedhessenek újra, amik esetleg hónapokkal korábbi helyzetekről, eseményekről szólnak, de frissnek tűnnek.

Erre napjainkban különösen nagy szükség van, mert a hónapokkal ezelőtti, a koronavírus-járvány felfutásával kapcsolatos híreknek a megosztása szükségtelen riadalmat okozhat a felhasználók körében. Az elmúlt időszakban különösen fontossá vált az, hogy rendkívül naprakész információkat kapjanak az emberek, és nagyon sokan vannak globálisan, akik a Facebookon keresztül tájékozódnak a hírekről.

A hasonló jellegű figyelmeztetések egyre sűrűbbek lehetnek majd a Facebookon és a hozzá tartozó szolgáltatásokban. Korábban az Instagramon is megjelent már hasonló figyelmeztetés, csak ott akkor jelent ilyen, ha az adott tartalom káros, erőszakos hozzászólásokat tartalmazott.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap