Fiatalos lendülettel érkezik a Galaxy A5 és A3

A Samsung új termékcsaládjának tagjai kecsesek, színesek és kiváló kamerával rendelkeznek a szelfizéshez.

Fiatalos lendülettel érkezik a Galaxy A5 és A3

A Samsung a felsőkategóriás Galaxy Alphával egy egészen újszerű okostelefont alkotott meg. A vállalat a modell a jó fogadtatásán felbuzdulva úgy döntött, hogy egy teljes termékcsaládot épít ki az Alpha a dizájnját és anyaghasználatát tovább örökítve.

Samsung Galaxy A5

Persze a Galaxy A széria mindent figyelembe véve csak közvetve áll rokonságban az Alphával, de az ultravékony felépítésről egyik esetben sem kell lemondania az érdeklődőknek. Ezekkel az újdonságokkal a dél-koreai gyártó elsősorban a fiatalabb generáció tagjainak szeretne kedvezni, és ezt nem is rejtik véka alá, hiszen örömmel hirdetik, hogy a friss készülékek kiválóak szelfizésre, és a választható burkolatszínek is elég élénkek lettek. A pletykák alapján egyébként három Galaxy A modellt készít a Samsung, de ezekből egyelőre csak a Galaxy A3 és az A5 mutatkozott be, a Galaxy A7 érkezéséről idáig nem esett szó.

Samsung Galaxy A3

A két eszköz specifikációja annyira hasonlít egymáshoz, hogy sokaknak valószínűleg csak a kijelző mérete számít majd perdöntő különbségnek – persze az ajánlott fogyasztói árakat leszámítva. A Galaxy A5 és A3 egyaránt Super AMOLED technológiát alkalmaz, viszont eltérő képátló és felbontás mellett teszik ezt. Értelemszerűen a Galaxy A5 lesz a minőségibb panel tulajdonosa, ez ugyanis 720p-s felbontást kapott 5 hüvelykes felületen, ami 294 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A kistestvért választó felhasználóknak egy 4,5 colos kijelzővel kell beérnie, amely kevésbé ígérkezik részletgazdagnak (245 PPI) a felületére „kifeszített” 960 x 540 képpontból fakadóan.

Samsung Galaxy A5

A felsőbb árkategóriát célzó modell egy 13 megapixeles főkamerával lett ellátva, a Galaxy A3 pedig már csak egy 8 MPixeles képek készítésére alkalmas egységet kapott. Videózni ugyanolyan minőségben tudnak majd a különböző gépek, és mindkettőnek van LED-es villanója is. A Galaxy A5 6,7 milliméteres házban lakik és mindössze 123 grammot nyom, az A3 pedig még ennél is könnyebb a maga 110 g-os tömegével, azonban egy kicsit már vastagabb (6,9 mm). Az akkumulátorokkal egyik esetben sem voltak túlzottan bőkezűek a tervezők, mindkettőnek szűkre szabott teleppel kell majd beérnie. Az A3 egy 1900 mAh-s egységből fogja nyerni az energiát, a Galaxy A5 meg egy 2300-as megoldás kegyeire lett bízva. A várható üzemidőről egyik esetben sem nyilatkozott a vállalat, de azt kiemelték, hogy nagyon jó energiatakarékos móddal lettek ellátva a szerkezetek.

Samsung Galaxy A3

Mindkét esetben egy Snapdragon 410 besorolású, MSM8916 chip tevékenykedik a színfalak mögött, így hasonló teljesítményre van kilátás. Ez a lapka már 64 bites, és négy darab 1,2 GHz-es Cortex-A53 magnak, valamint egy Adreno 306 grafikus egységnek nyújt otthont. Rendszermemória terén még felfedezhető némi eltérés a gépek között, hiszen míg a Galaxy A5-öt bőséges, 2 GB-nyi RAM-mal látták el a mérnökök, addig a Galaxy A3-nak mindössze 1 GB-tal kell majd ügyesen gazdálkodnia. A páros tagjai bővíthetőek microSD kártya segítéségével, azonban alapból sincs ok a panaszra, mivel 16 GB várja a felhasználókat. A kapcsolati lehetőségeik tárházában meglesznek a legszükségesebb dolgok. Az újdonságok 150 Mbps-os letöltési sebességet támogató 4G LTE (Cat. 4) hálózati modemmel érkeznek, és ezen felül rendelkeznek kétsávos, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi-vel, Bluetooth 4.0 modullal, NFC chippel, GLONASS-t is támogató A-GPS vevővel és boldogulnak az ANT+-t használó fitneszkiegészítőkkel is. Továbbá az is megemlítendő még, hogy készülnek dupla SIM-es kivitelek is.

Samsung Galaxy A5

A Galaxy A okostelefonok a Samsung által unibodyként jellemzett fém házat kaptak, amivel először a Galaxy Alpha esetében találkozhattak az érdeklődők. Az okostelefonokat haza lehet majd vinni a szokványos gyöngyház fehér és éjfekete szín mellett platinaezüst, rózsaszín, világoskék és pezsgőarany árnyalatokban is. A mobilok főkamerája ugyan különbözik, ám az előlapjukra már egységes megoldás került. Ezzel a kamerával HD minőségű videóhívásokat lehet majd folytatni a családtagokkal, közeli ismerősökkel. De talán nem is ez a lényeg, hiszen, mint mondtuk, nagy hangsúlyt fektettek a tervezők az önarcképekre, és még a szoftveres oldalon is egy sor szelfikészítő lehetőség várja a jövendőbeli tulajdonosokat (pl. szélesvásznú szelfi, animált GIF, Beauty Face funkció és főkamerás szelfi). Az Galaxy A-kon a Google legfrissebb mobilos operációs rendszerét lehet köszönteni, az Android 4.4.4-et, és a KitKat kódnevű verzió ezúttal is számos változtatáson esett át a TouchWiz révén. Ezek a modellek ráadásul nagy valószínűséggel a későbbiekben megkapják a Lollipopot is egy átfogó frissítés formájában, hiszen már 64 bites alapokkal rendelkeznek, ami csak az Android 5.0-val nyer igazán értelmet.

A Samsung Galaxy A3 és a Galaxy A5 megjelenésével kapcsolatosan sajnos egyelőre nem sok részletet árult el a gyártó. Annyi biztos pillanatnyilag, hogy mindkettő újdonság novemberben fog kereskedelmi forgalomba kerülni, és sok más régió mellett Kínában azonnal megvásárolhatóak lesznek. Az ajánlott fogyasztói árakról hivatalos adat egyelőre nincs, azonban a szóbeszéd szerint a készülékek képességeihez mérten viszonylag magas összeget kérnek majd el értük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward