Fényes jövő előtt az ultrabookok?

Az IHS iSuppli elemzői szerint az ultrabook szegmens előtt fényes jövő áll, legalábbis a legfrissebb előrejelzések erre engednek következtetni. Az ultrabookok piacán a pletykák szerint azért nincs minden rendben, de reméljük, hogy a helyzet a nem is oly távoli jövőben változik majd, és az IHS iSuppli előrejelzései valóra válnak.

Fényes jövő előtt az ultrabookok?

Az IHS iSuppli elemzői szerint az ultrabook szegmens előtt fényes jövő áll, legalábbis a legfrissebb előrejelzések erre engednek következtetni. Az ultrabookok piacán a pletykák szerint azért nincs minden rendben, de reméljük, hogy a helyzet a nem is oly távoli jövőben változik majd, és az IHS iSuppli előrejelzései tényleg valóra válnak.

Az elemzők szerint az ultrabookok a jelenlegi 1,8%-os piaci részesedésüket 2015-re 43%-ra tornázzák majd fel a noteszgépek piacán, ami igen tekintélyes mértékű növekedést jelent. Az előrejelzések fényében a jelenlegi 1,8%-os részesedés jövőre 13%-ra ugrik, majd 2013-ban 28%-ra, 2014-ben pedig 37%-ra emelkedik. Az IHS iSuppli elemzői a fenti „jóslatot” arra alapozzák, hogy a notebook piac jól fogadja majd az ultrabook konfigurációkat, amelyek segítenek a gyártóknak felvenni a harcot az egyre népszerűbb tábla PC konfigurációkkal szemben. 

Ahhoz, hogy a két kategória képviselői versenyezhessenek egymással, a notebook szegmensnek mindenképpen ütőképes konfigurációkra van szüksége. A tábla PC-k az utóbbi időben megállították, majd vissza is fordították a netbook szegmens növekedését. Az ultrabookoknak ezzel szemben már több esélyük van a táblákkal szemben. Az esélyt tovább növeli majd, hogy hamarosan elkészülnek az érintőkijelzővel is felvértezett ultrabookok, amelyek több előnyt is kínálnak majd a táblákkal szemben.

Az ultrabookok ugye tartalmaznak billentyűzetet és futnak rajtuk a különböző, főként munkához szükséges szoftvercsomagok is, amelyek a tábla PC-ken többnyire nem használhatóak, vagy csak nagyon körülményesen. A mérleg nyelvét a teljesítmény is az ultrabookok felé billentheti majd.

A korábbi pletykák szerint az Ivy Bridge alapú ultrabookok már akár 600 dolláros áron is elérhetőek lesznek, így mindenképpen versenyképesek lehetnek majd a 400-500 dolláros táblákkal szemben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward