Felvásárolná az MSI gamer notebook részlegét a Lenovo?

A Lenovo lépése nem lenne szokatlan, ha a cég történelmét nézzük, viszont a célpont elsőre kicsit meglepőnek tűnik.

Felvásárolná az MSI gamer notebook részlegét a Lenovo?

Nevük elhallgatását kérő iparági források meglehetősen érdekes információval szolgáltak a Lenovo jövőbeni terveit illetően: ha hihetünk a források állításainak, akkor könnyen lehet, hogy a Lenovo hamarosan felvásárolja az MSI gamer notebookokat tartalmazó divízióját.

A DigiTimes által megszellőztetett információ alapján a Lenovo célja az, hogy az új szerzemény segítéségével erősítse mobilpiaci pozícióját. Az MSI illetékesei hivatalosan tagadják, hogy bármiféle tárgyalás zajlana ebben az ügyben az MSI és a Lenovo között, de a vállalat beszállítói láncából az az információ érkezett, hogy a felek egyeztetnek.

Igaz, hogy a PC piac teljes egészében nézve nem teljesít valami rózsásan, de a játékosoknak szánt hardverkomponensek és konfigurációk piaca így is vonzó szegmensnek tekinthető, ami megmagyarázhatja a Lenovo érdeklődését. A korábbi beszámolók szerint a gamereket célzó hardverek szegmensében továbbra is forgalomnövekedés mutatkozik, és a későbbiekben tovább bővülhet a piac, ha az új termékek – mint például az Oculus Rift – lerohanják a piacot. A VR headsetekhez ráadásul tisztességesen erős hardverre van szükség, ha zökkenőmentes felhasználói élményre vágyunk.

A fenti pletyka összességében meglepőnek tűnik, ám azt azért el kell ismerni, nem ez lenne az első alkalom, hogy a Lenovo felvásárlással próbál növekedni. Remek példa erre, hogy a cég 2004-ben felvásárolta az IBM PC divízióját, tavaly pedig a szerver üzletágát is megszerezte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward