Felvásárolná a SanDisket a Samsung és a Toshiba

Újfent vásárlási szándékkal méregetik a SanDisket árgus tekintetek, már ha hinni lehet egyelőre még meg nem erősített híreszteléseknek. Egyes források szerint egész pontosan a Samsung és/vagy a Toshiba forgat a fejében ezirányú elképzeléseket.

Felvásárolná a SanDisket a Samsung és a Toshiba

Újfent vásárlási szándékkal méregetik a SanDisket árgus tekintetek, már ha bíni lehet egyelőre még meg nem erősített híreszteléseknek. Egyes források szerint egész pontosan a Samsung és/vagy a Toshiba forgat a fejében ezirányú elképzeléseket.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a Samsung tavaly egyszer már próbálkozott ezzel, de akkor beletört a bicskája. Most azonban - főleg, ha a Toshiba is beszáll a ringbe - már akár másképp is alakulhatnak a dolgok.

Ami magukat az érintetteket illeti, ők nem is túl meglepő módon, semmit sem reagáltak a híresztelésre. A Samsung és a SanDisk egyszerűen csak annyit mondott, hogy nem mondanak semmit, míg a Toshiba még ennyit se.

Jim Handy, a kaliforniai székhelyű Objective Analysis elemzője szerint azonban nem valószínű, hogy a közeljövőben bárki is felvásárolná a SanDisk-et - már csak azért is, mert a Samsung $25-t ajánl minden egyes SanDisk részvényért ($1-al kevesebbet, mint tavaly), ám a SanDisk $60 alá nem adja magát.

Érdekes, hogy egyik fél sem tanult a tavalyi Microsoft-Yahoo pankrációból - amelynek egyik tanulsága épp az volt, hogy ha valóban fel akarunk vásárolni egy céget, akkor nem érdemes nyakaskodni árajánlat terén. Bár persze a másik meg az, hogy ha nincs üzlet, akkor a részvényesek nyakazzák le az azt meghiúsító főnököt. Érdekes lesz megfigyelni a fejleményeket ebben az ügyben is...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward