Felvásárolja az AMD az Ageia-t?

Az AMD vezetői az fizikai gyorsítókkal foglalkozó Ageia felvásárlásáról beszélnek.

Felvásárolja az AMD az Ageia-t?

Az AMD vezetői az fizikai gyorsítókkal foglalkozó Ageia felvásárlásáról beszélnek.

Egyesek szerint az AMD/ATI összeolvadás jól ment. A John Peddie Research szerint az ATI a grafikus piac mindössze 17,5 százalékát birtokolja, ami csökkenés az előző eredményekhez képest. Ezzel szemben az NVIDIA rekordprofitot ért el, egy negyedéve alatt egymilliárd dollár haszont termelt.

Richard Huddy az AMD-től azt nyilatkozta a múlt héten az Intel-Havok felvásárlásánál, hogy a GPU fizikai számítás mostmár halott. Az AMD valószínűleg tervezi az Ageia felvásárlását, azonban ez a téma eddig már többször is felmerült.

Az AMD az Ageia felvásárlásával mégegy frontot nyitna az Intellel, és egy újabb lépést tenne az ATI grafikus kártyákba és AMD processzorokba integrált hardver-alapú fizikai gyorsítás megvalósításáért.

Az Ageia felvásárlásának legnagyobb gondja azonban a pénz, pontosabban annak hiánya. Huddy korábban a Custom PC-nek a következőt mondta: "Egyáltalán nem vagyunk teli pénzzel, és 100 millió dollár befektetése egy olyan szűk piacra, mint a fizikai gyorsítók piaca nagy rizikó számunkra."

Még nem tudni, hogy ez megint csak egy újabb pletyka, azonban az ATI felvásárlás is így indult, és végül beigazolódtak a pletykák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward