Felvásárolja a Microsoft a Logitechet is?

Egyelőre talán nem, legalábbis a Logitechnél ezt állítják. Januárban a Logitech részvényeinek jelentősen megugrott az árfolyama, miután felröppent a pletyka, hogy a Microsoft 8 milliárd dollárért megvenné a céget - ez azonban mégsem következett be.

Felvásárolja a Microsoft a Logitechet is?

Egyelőre talán nem, legalábbis a Logitechnél ezt állítják. Januárban ugyan a Logitech részvényeinek jelentősen megugrott az árfolyama, miután felröppent a pletyka, hogy a Microsoft 8 milliárd dollárért megvenné a céget - ez azonban mégsem következett be.

A Logitech elnöke, Guerrino De Luca elmondta, hogy a részvények ára csak egy napig maradt ezen a megemlkedett szinten, és hogy nem is lenne semmi értelme annak, ha a Microsoft valóban megvenné a céget.

Részletesebben kifejtve ez utóbbi megállapítás annyit tesz, hogy ha a két cég eggyéválna, gyakorlatilag monopóliumot alkotnának az egér- és a billentyűzet-piacon, ami az így keletkező verseny-nyomás hiányában egyrészt igencsak lelassítaná az innovációt, másrészt pedig egyáltalán nem vennék jó néven az ilyesmit a trösztellenes hivatalok sem.

Amikor megkérdezték tőle, hogy a Microsoft rendelkezik-e Logitech-részvényekkel, De Luca csak annyit mondott, hogy mivel vetélytársak, ennek nem lenne sok értelme, azt azonban büszkén vállalta, hogy Bill Gates jótékonysági alapítványa, a Melinda and Bill Gates Foundation vett néhány részvényt a cégből.

Végül, arra a kérdésra, hogy a laptopok kora véget vet-e az egerek korának, azt válaszolta, hogy egyáltalán nem, mivel a bevételük egyharmada nem csak hogy továbbra is az egerekből származik, de még 25%-al nőtt is az előző negyedévben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward