Felvásárlással növeli a felhasználók biztonságát a Google

A Google a VirusTotal felvásárlásával szeretné növelni a felhasználók biztonságát.

Felvásárlással növeli a felhasználók biztonságát a Google

A legfrissebb információk szerint a Google a napokban egy újabb felvásárlást ütött nyélbe, amelynek keretén belül ezúttal egy internetes biztonságtechnikai vállalatot, a VirusTotal-t sikerült megszereznie. A VirusTotal szakemberei már az elmúlt időszakban is profi munkát végeztek, ám a cég szolgáltatásainak fejlődésére rányomta bélyegét az a tény, hogy a rendelkezésre álló erőforrások rendkívül korlátozottak voltak.

Most, hogy a Google – aki eddig is együttműködött a VirusTotal szakembereivel – felvásárolta a vállalatot, minden eddiginél nagyobb tempóban fejlődhetnek a cég szolgáltatásai, sőt, a Google infrastruktúrájának köszönhetően az is garantált, hogy ezek a szolgáltatások mindig elérhetőek lesznek, amikor csak a felhasználóknak szükségük lesz rá. A VirusTotal szerint a felvásárlás tehát jó hír a felhasználók számára, ugyanakkor viszont rossz hír a kártékony kódok készítőinek, akiknek mostantól nehezebb dolguk lesz, mint korábban. A vállalat egyik ingyenes szolgáltatása egyébként a gyanús fájlok és weboldalak elemzésében segít.

A felvásárlást követően a VirusTotal továbbra is önállóan működik majd, ám már a Google infrastruktúrájára is támaszkodhat. A VirusTotal illetékesei a hivatalos információk szerint továbbra is együttműködnek majd a többi antivírus vállalattal, illetve a biztonságtechnikai szakemberekkel is.

A VirusTotal már számos olyan asztali alkalmazást és webböngészőbe épülő bővítményt készített, amelyek együttműködnek a vállalat szolgáltatásával, sőt, néhány VirusTotal felhasználó már saját alkalmazásokat is épített a szolgáltatás köré, amelyeket elérhetővé is tettek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward