Felülteljesítette a várakozásokat a Dell

Felülteljesítette a várakozásokat a Dell

A Dell bejelentése szerint a vártnál magasabb nyereségszintet ért el a második negyedévben. A nettó profit 472 millió dollárt tett ki az időszak alatt, részvényenként 24 centet, szemben az egy évvel korábbi 616 millióval, részvényenként 31 centtel. Az egyszeri költségek nélkül számolva a nyereség 28 centet tett ki részvényenként, ami jelentősen túlszárnyalta a Reuters Estimates által várt 23 centes értéket.

Az árbevétel 22 százalékkal, 12,8 milliárd dollárra esett vissza, de még így is magasabb lett a Wall Street 12,6 milliárdos várakozásánál. A bruttó fedezeti hányad 18,7 százalékos értéke is magasabb a várt 17,7 százaléknál.

A bejelentés után 7 százalékkal emelkedett a társaság részvényeinek árfolyama, a napot valamivel 3 százalék felett fejezte be.

A harmadik negyedéves árbevételt a jelenleginél is magasabbra várja a társaság, amennyiben a növekedési trendek folytatódnak. A vezérigazgató Michael Dell elmondta: 2010 elején a nagyvállalatok eszközparkjának erőteljes frissítési hullámára számítanak, főleg a Windows új operációs rendszerének októberi bevezetését követően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward