Felturbózott ZenFone Max modellel rukkolt elő az ASUS

Az új, kiváló ár-értékű ZenFone Max variáns már nyolcmagos alapokra épül, és továbbra is nagy az akkumulátora.

Felturbózott ZenFone Max modellel rukkolt elő az ASUS

Az ASUS már gőzerővel készül a teljesen új ZenFone 3 széria bemutatására, ám mielőtt ezekkel megismerkedhetnénk, van itt még egy újdonság, aminek a neve ugyan sokaknak ismerős lehet, de most más köntösbe öltözött a korábbi hardver. Az új ZenFone Maxról van szó, ami kiváló ár-érték arányt fog nyújtani, és az elődjéhez hasonlóan az üzemideje is kiemelkedő lesz.

A ZenFone család legfrissebb tagja nagy ablakot nyit a világra, 5,5 hüvelykes a kijelzőjének képátlója. A tervezők ezt a készüléket olyan panellel látták el, ami IPS technológiával, valamint 1280 x 720 képpontos felbontással dolgozik. Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy már a dobozból kivéve az Android 6.0.1 operációs rendszer lesz jelen az új ZenFone Maxon. Az ASUS természetesen itt is a ZenUI grafikus felhasználói felületet küldi bevetésre, szóval extrák is lesznek a tarsolyában a frissesség mellett. Az okostelefon kamerarendszerét egy 13 és egy 5 megapixeles, egység alkotja. Az önarcképek és a videóbeszélgetések felelőse a szerényebb kamera, ha mozgóképfelvételekről van szó, akkor mindkettő megoldás Full HD támogatást fog biztosítani, a lencserendszereik pedig egyaránt F/2.0-sak. A főkamera mellé került egy AF-segítő infralézer, és egy LED-es villanó, amivel jó minőségű fényképeket lehet majd megörökíteni rosszabb fényviszonyoknál is.

Az ASUS a ZenFone Maxot rendesen „feltápolta” a korábbi Max modellhez mérten. A Snapdragon 410 besorolású központi chip helyére egy Snapdragon 615-ös egység ült be. Az MSM8939 a big.LITTLE architektúra révén négyfős csoportokra bontva összesen már nyolc Cortex-A53 processzormagot vonultat fel, és az IGP-je is sokkal erősebb lett, hiszen itt az Adreno 306 helyett az Adreno 405 van jelen. A rendszermemóriát tekintve kettő új ZenFone Max kivitelből lehet választani, az alapot egy 2 GB-os modell jelenti, de elérhető lesz 3 GB-tal megtoldva is. A RAM vélhetően egyik esetben sem fog egyhamar szűkös keresztmetszetet jelenteni, és a háttértárról is ugyanez mondható el. Az okostelefon 32 GB-os kapacitással szolgál, és ha ez idővel meg is telne, akkor is ott a bővítési lehetőség, amit kihasználva legfeljebb 64 GB-tal még fentebb lehet tornászni az elérhető tárhelyet. A kapcsolati lehetőségeket tekintve sajnos nem kell különlegességeket keresni a mobil fedélzetén, a 4G LTE hálózati modem mellett csak a GPS, Bluetooth, Wi-Fi trió van jelen. Az ASUS két SIM befogadására is képessé tette a ZenFone Maxot, így talán szélesebb közönség érdeklődését keltheti fel.

Az okostelefon burkolata műanyag, de az ASUS nem olcsó hatást keltő plasztikot alkalmaz, hanem egy finoman textúrázott megoldást használ, ami kényelmes fogást biztosít, nem izzad bele a felhasználó tenyerébe, és nem is szedi össze az ujjlenyomatokat, karcokat – nemcsak a mikrokarcokkal szemben mutat ellenállást, hanem még az erősebb fizikai behatásokat is jól viseli. A színválaszték kellően változatos, a fekete és a fehér kivitel mellé besorolt a narancssárga és a világoskék is, így remélhetőleg mindenki ki tudja majd választani a számára leginkább megfelelőt. Nagyon fontos tulajdonsága a ZenFone Maxnak, hogy egy 5000 mAh-s akkumulátor található a burkolata alatt. Nem példátlan már ez a tartalék, ugyanakkor még manapság sem tobzódunk az ilyen konfigurációkban, pedig az igény biztosan megvan rá. Az ASUS hivatalos álláspontja szerint átlagos használattal 3 napig fogja bírni egy töltést követően a masina. Mint sok izmos teleppel megáldott eszköz, ez is képes tölteni más mobilokat, szóval mondhatni energiabank szerepet is betölt.

Az új ASUS ZenFone Max a ZC550KL típusazonosítót kapta, de ez már nyolcmagos, ami eleve kiemeli a korábbi modellek sorából. A készülék Indiában került bemutatásra, ráadásul tényleg rendkívül kedvező áron, hiszen kivitelétől függően (2 GB RAM) már 150 dollárért le lehet majd rá csapni – a 3 GB-os 200 dollár körül fog indulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward