Feltörték az Nvidia hivatalos fórumát

Az Nvidia illetékesei leállították a fórum működését és vizsgálódásba kezdtek.

Feltörték az Nvidia hivatalos fórumát

Az forums.nvidia.com lapot még az elmúlt hét folyamán zárták le, ugyanis a vállalat gyanús tevékenységekre figyelt fel. Hamar kiderült, hogy a gyanús tevékenységek mögött a fórum feltörése áll, amelynek keretén belül az elkövetők felhasználói fiókok adatait lopták el. A megszerzett adatok között a felhasználó neve, e-mail címe, hashelt jelszava és publikusan is elérhető „About Me”, azaz „Rólam” oldalának információi egyaránt jelen vannak. Utóbbi a felhasználó életkorát, tartózkodási helyét, nemét, érdeklődési körét, e-mail címét és weboldalának címét tartalmazza – csupa olyan adatot, ami publikusan is elérhető volt.

Az Nvidia szakemberei további vizsgálatokat folytatnak, és arra törekszenek, hogy minél hamarabb helyre tudják állítani a fórum működését. Annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő, plusz biztonsági óvintézkedéseket is eszközölnek.

Fontos a fórum tagjai számára, hogy a fórum visszaállítása után a felhasználói fiókokhoz tartozó jelszavak törlődnek, helyettük pedig ideiglenes jelszót küld ki a rendszer, ami az adott felhasználó regisztrált e-mail címére fog megérkezni. Az e-mail tartalmaz minden instrukciót azzal kapcsolatban, miként kell megváltoztatni ezt az ideiglenes jelszót, méghozzá a lehető leghamarabb.

A szakemberek ezzel együtt azt is javasolják a felhasználók számára, hogy ne használjanak olyan jelszót, amelyet már máshol, más felhasználói fiókhoz, illetve fiókokhoz is használnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward