Feltörték a Vistát

Néhány hackernek sikerült kijátszani a Microsoft Windows aktiválási eljárását, így sikerült maximális tört Vistára szert tenni.

Feltörték a Vistát

Hiába beszél a Microsoft védelemről és biztonságról, az mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy a hackerek előbb vagy utóbb feltörik a nagy testvér legújabb operációs rendszerét. A tört változat már kezd terjedni az interneten, és a Microsoft minden próbálkozása ellenére is maximálisan müködik. Ugyanis a Microsoft úgy tervezte az operációs rendszert, hogy aktiválás nélkül az idő lejárta után fokozatosan kapcsolja lefelé a főbb szolgáltatásokat, így egy idő után ha még szeretnénk használni a rendszert, akkor kénytelenek leszünk aktiválni. Ez az eljárás Volume Activation 2.0-nak nevezte el. A hackerek a Microsoft Kulcsmenedzselő szerverét (KMS) verték át, ami eredetileg azt a célt szolgálja, hogy vállalatoknál, több mint 25 számítógép felett, aktiválják a Vistát.

A jelentések alapján a töréshez szükséges egy VMware fájl, ami tartalmazza a KMS szerver másolatát, amin tudja a Vista Business és Enterprise változatot aktiválni. A többi operációs rendszer teljes körű használatához egyelőre szükséges a hivatalos aktiválás. Azonban az előbbi megoldás sem teljes, ugyanis az aktiváció mindössze 180 napig érvényes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward