Feltörték a Facebookot

Pánikra semmi ok, a hivatalos jelentés szerint személyes adatok nem kerültek veszélybe, és valójában nem feltörésről, hanem támadásról van szó.

Feltörték a Facebookot

Az eset kapcsán nem teljesen tiszta, hogy a hackereknek pontosan mi is volt a céljuk az akcióval. A Facebook a személyes adatok, képek, videók melegágya, a legjobb forrás az ilyen jellegű információk beszerzéséhez, a hatalmas látogatottság, a portálon jelen lévő embertömeg generálja a Facebook hirdetéseit és hozza a cég üzleti partnereit. A Facebook elmondása szerint a támadás megszervezett volt, és nem egy ember, hanem egy hacker csapat követte el még az ezt megelőző hónapban.

A Facebook közleményének értelmében az oldal biztonsági rendszere jelezte, hogy az oldal egy célzott és kifinomult támadás célpontjává vált. A támadás akkor történt, amikor néhány munkavállaló a mobilos fejlesztési részleg weboldalát látogatta, ami ezután került veszélybe (ha ez igaz, akkor aligha lehetett véletlen). A közösségi háló, melynek elmondása szerint már több, mint egy milliárd felhasználója van világszerte, azt is hozzátette: "A Facebook nem egyedül volt benne a támadásban. Teljesen egyértelmű, hogy a közelmúltban másokat is megtámadtak és beszivárogtak."

Ahogy látható, a közlemény nem túl gazdag konkrétumokban, és több helyen elég ködösen fogalmaz, de számunkra az esemény kapcsán az a legfontosabb, hogy a személyes adatok nem sérültek és nem kerültek illetéktelen kezekbe - ha hihetünk a Facebooknak, és nem nagyon van más választásunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward