Félterás SSD elsőként a Super Talent-től

Saját meglátása szerint világelsőként állt elő a Super Talent 2,5 hüvelykes, 512GB-os SSD-egységekkel, név szerint a MasterDrive RX-sorozatával, amelyek legalábbis sebesség tekintetében méltó vetélytársai lehetnek a Corsair új egységeinek is.

Félterás SSD elsőként a Super Talent-től

Saját meglátása szerint világelsőként állt elő a Super Talent 2,5 hüvelykes, 512GB-os SSD-egységekkel, név szerint a MasterDrive RX-sorozatával.

Az új széria legnagyobb kapacitású modellje csak MLC-s megoldással áll rendelkezésre, azonban még így is 230Mb/s-es olvasási és 160Mb/s-es írási tempót biztosít. Van azonban emellett még két további MLC-s egység is, 256 és 128GB kapacitással.

Ez utóbbiak hamarosan elérhetőek lesznek a hosszabb élettartamú és gyorsabb működést (írás terén is 200Mb/s-et) biztosító SLC-s memóriaelrendezésben is - belső RAID-vezérlőkkel pedig kivétel nélkül az összes egység rendelkezik.

Természetüknél fogva az MLC-s egységekre mindössze két év garanciát biztosítanak, míg az SLC-kre egy kicsivel többet, három évet. Tekintve, hogy az MLC-s példányok mindössze mintegy 10.000 írási-törlési ciklust tudnak elviselni, ez nem is meglepő. Az azonban már érdekes, hogy az ennél tízszer többet, 100.000-et bíró SLC-sek mindössze egy plusz évet érdemeltek.

Annál is különösebbek ezek a garancia-időtartamok, hogy a gyártó saját becsléseiben is óriási élettartamokkal dobálózik: a 128GB-os, MLC-s példány élettartamát például napi 50GB-nyi írás-törlés-ciklus mellett 70 évre, míg a 256GB-os SLC-egységét ugyanilyen használati ráta mellett 1.404 évre becsüli.

Akárhogy is, az 512GB-os példányokat $1.500 körüli áron bocsátják forgalomba, ám a többiekről egyelőre nem közöltek megjelenési részleteket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward