Feltekerhető táblagép jöhet?

Feltekerhető táblagép jöhet?

A BOE egy ideje már nagy hangsúlyt fektet az OLED technológiás megjelenítők fejlesztésére, és most egy igazán érdekes megoldást villantott meg az SID Display Week keretében. A kínai alakulat egy feltekerhető kijelzővel rukkolt elő, ami táblagép méretűvé alakítható pillanatok alatt, miközben összezárva egészen kicsi helyen elfér.

Galéria megnyitása

Egy olyan készüléket villantott a BOE, aminek a megjelenítője akár 12,3 hüvelykes táblagép méretűre is kihúzható, de zárt állapotában nem sokkal nagyobb, mint egy szimpla mobil. A prototípus teljesen jól működött, de azért azt lehetett látni rajta, hogy még sok kérdéses dolog van, amit meg kell oldania a fejlesztőknek, mire ez bevethető lesz. Egy létrás mechanika tartja össze a kihúzott masinát, de ez nem biztosít túl nagy merevséget a panelnek, így ez nem is feszül ki teljesen síkba. A cég képviselője is elmondta, hogy egyelőre még nem bevetésre kész a panel, de a vállalat szakemberei már dolgoznak azon, hogy akár egy kész szerkezet alapjául szolgáljon idővel. A fejlesztésben a következő fázisban azt próbálják a mérnökök megoldani, hogy az érintésérzékenység is biztosított legyen.

Galéria megnyitása

A feltekethető kijelzőkkel a BOE mellett az LG Display és a Samsung Display is régóta kísérletezik, szóval a kínai alakulatnak érdemes felkészülnie arra, hogy erős vetélytársakkal kell majd ennél a megoldásnál is szembe mennie, csakúgy, mint az egyszerűbb kijelzőknél. A feltekerhető kijelző egyébként az LG egyébként már meg is valósította, csak egészen más környezetben, a dél-koreai alakulat televízióban mutatta meg, hogy mit tud elérni egy ilyen flexibilis megjelenítővel. Az LG OLED TV-jének a panelje egyszerűen képes „elbújni” a lábazatába, amikor használaton kívül van.

Galéria megnyitása

A BOE egy egyszerűbb, félbehajtható eszközt is magával vitt a SID Display Weekre, ez már szinte egy kész termékként volt megfigyelhető a vállalat standján. A szerkezet 7,7 hüvelykes kihajtogatva, de más érdekes paraméterére nem igazán derült fény; azt lehet még tudni, hogy a tesztkészüléken duálkamera volt, és nem pont a felénél lehetett meghajtani, de mivel a panel egész felülete hajlékony, így ez csak tervezés kérdése. Azt nem lehet egyelőre tudni, hogy milyen gépezetben fog bevetésre indulni, hiszen a BOE csak bemutató jelleggel alkotta a kiállításon látott gépet, az nem kereskedelmi forgalomba szánt konstrukció. Tekintve, hogy a BEO több nagy kínai gyártóval is partnerségben áll, nem lenne meglepő, ha valamelyik hazai vállalattal állna össze.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap