Felsrófolná brit leánya árát a T-Mobile

Felsrófolná brit leánya árát a T-Mobile

A Vodafone, illetve a spanyol Telefónica kezében lévő O2 3,5–3,5 millió fontot kínált (4 millió euró), ám a német vállalat háza tájáról származó információk szerint az eladó kevesli az összeget és szívesebben venné, ha brit leánya a France Télécom kezében lévő Orange-zsal lépne frigyre.

A szigetország legnagyobb mobilcége, az O2 27, a második, a Vodafone 25, a harmadik, az Orange 22, a negyedik, a T-Mobile UK 15 százalékos részesedéssel, a befutó tehát 40 százalék körüli súlyra tehet szert. Az egyesülő szolgáltatók milliókat spórolhatnak meg hálózatuk jobb kihasználásával, de még a vesztesek is nyernek az üzleten, ugyanis a piac konszolidációja mérsékelheti az öldöklő árversenyt. (A T-Mobile éppen azért akar kivonulni, mert nem tudott lépést tartani versenytársaival a kedvezmények nyújtásában.)

A két árajánlat az üzlet néhány bizonytalan tényezője miatt marad el a németek várakozásától. Az egyik, hogy a Vodafone-nak és az O2-nek szinte bizonyosan fel kellene adnia emiatt a számukra még a nyolcvanas években biztosított frekvenciatartomány egy részét.

A másik fontos pont, hogy mi lesz a T-Mobile és a Virgin Mobile szerződésével: az utóbbi ugyanis az előbbi hálózatán nyújt szolgáltatásokat, ez hozza a T-Mobile 16,6 millió ügyfelének negyedét. Az Orange nyitottabb az együttműködésre a Virginnel, korábban jelezte, hogy kész átvenni a vele kötött szerződést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward