Felsőkategóriás videokártyák folyadékhűtéssel, tuningra is

A Galax két igazi csúcskártyát dobott piacra, amelyek egyedi nyomtatott áramköri lapra épülnek, megemelt órajeleken ketyegnek és nagyon elegánsak.

Felsőkategóriás videokártyák folyadékhűtéssel, tuningra is

A Galax – korábbi nevén Galaxy – HoF sorozatú videokártyái népszerűek a felhasználók körében, de ez nem is csoda, hiszen minőségi darabokról van szó, amelyek tuningolva, minőségi komponensekkel felszerelve kerülnek az üzletek polcaira. A Hall of Fame család nemrégiben két új taggal bővült, amelyek közül az egyik GeForce GTX 980-as, a másik pedig GeForce GTX 970-es alapokon nyugszik, melegedő komponenseiket pedig egyedi tervezésű, átlátszó folyadékhűtő blokk tartja hűvösen.

A folyadékhűtő blokk a Galax és az európai Diamond Cooling szakembereinek együttműködéséből született, méghozzá azzal a céllal, hogy segítségével akár extrém tuning alkalmával is biztosított legyen a stabil, hatékony hűtés. Az új folyadékhűtő blokk minden melegedő komponens hűtéséről gondoskodik, méghozzá kellően hatékonyan. A folyadékhűtő blokk tiszta rézből készített talpazaton keresztül hűti a különböző komponenseket, csatornáit pedig úgy alakították ki, hogy a hűtőközeg optimálisan áramolhasson bennük. A blokk tetején univerzális, széles körben használt 1/4"-os furatokat alakítottak ki, így a termék könnyedén beilleszthető meglévő folyadékhűtő rendszerbe, amennyiben annak hűtőteljesítménye elbírja egy csúcskártya hőtermelését.

Alatta egy egyedileg tervezett nyomtatott áramköri lap húzódik, amit kifejezetten a GM204-es GPU igényeihez mérten optimalizáltak. A fehér nyomtatott áramköri lap 10 rétegből áll, a még optimálisabb felépítés és a még tisztább jelátvitel érdekében pedig a szokásosnál szélesebb lett. A rendszer következő generációs IR3595-ös Digitális PWM vezérlővel és IR3555-ös DrMOS komponensekkel gazdálkodik, így a GPU számára 8, a memóriachipek számára pedig 2 tápfázist kínál.

A tápáramkörben alacsony zajú, strapabíró, hosszú élettartamú GalaxExtreme Power Inductor névre hallgató tekercsek is helyet kaptak, amelyek akár a repülőgépipar igényeinek is megfelelnének. Az új videokártyák feszültséglimit tekintetében tágabb határokat alkalmaznak a referencia megoldásoknál, BIOS-ból pedig kettő van rajtuk, így kockázatmentesen végezhető a firmware frissítés.

Az újdonságok közül a GeForce GTX 980 HoF alapú modell már felkerült a gyártó hivatalos weboldalára, így tudható, hogy GM204 alapú GPU-ja 1304 MHz-es alap- és 1418 MHz-es Gpu Boost 2.0-s átlag-órajel mellett üzemel, azaz alaposan tuningolva érkezik. A GPU-hoz 4096 MB-nyi, 7010 MHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR5-ös fedélzeti memória csatlakozik, természetesen ezúttal is 256-bites adatsínen keresztül.

A GeForce GTX 970 HoF folyadékhűtéssel ellátott változata még nem jelent meg a gyártó hivatalos weboldalán, de a léghűtésű modell alapján várható, hogy ebben az esetben a GM204-es GPU 1216 MHz-es alap- és 1380 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet alkalmaz majd, a 256-bites adatsín végén lógó 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig a referenciának megfelelően 7010 MHz-es effektív órajelen ketyeghet.

A Galax folyadékhűtő blokkal ellátott, gyárilag megemelt órajeleken üzemelő újdonságai rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban. A GeForce GTX 980 HoF modell folyadékhűtő blokkal ellátott változata a Galax kínálatában már kapható is, ára 799 dollár. Az újdonságok Európában természetesen nem Galax, hanem KFA2 márkanév alatt kerülnek forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward