Felsőkategóriás PC házak Lian Li módra

A Lian Li három új számítógépházzal jelentkezik, amelyek mindannyian felsőkategóriás megoldásoknak minősülnek. Az újdonságok között egy közepes toronyházat, a PC-Z60-as modellt, valamint két toronyházat, a PC-Z70-es és a PC-P80N modellt találjuk. A termékek szállítása a gyártó tervei szerint a hónap végén indulhat meg. Most pedig nézzük a házakat részletesen, egyenként.

Felsőkategóriás PC házak Lian Li módra

A Lian Li három új számítógépházzal jelentkezik, amelyek mindannyian felsőkategóriás megoldások. Az újdonságok között egy közepes toronyházat, a PC-Z60-as modellt, valamint két toronyházat, a PC-Z70-es és a PC-P80N modellt találjuk. A termékek szállítása a gyártó tervei szerint a hónap végén indulhat meg. Most pedig nézzük a házakat részletesen, egyenként.

Lian Li PC-Z60

A 210 x 472 x 480 mm-es mérettel rendelkező újdonság feketében és ezüstben kerül a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 269 dollár lesz. Ez a ház ATX, micro-ATX és mini-ITX alaplapokat fogad, a videokártyák számára pedig 305 mm hosszú helyet kínál. Az alaplaptálca természetesen rendelkezik szerelőablakkal, sőt, a ház belsejében fejlett kábelmenedzsment is rendelkezésre áll annak érdekében, hogy a kábeleket hatékonyan és esztétikusan elrejthessük.

A termék bővítőhelyek tekintetében elég jónak mondható, ugyanis a három darab külső 5,25 colos bővítőhely mellett hat darab 3,5 hüvelykes és 2 darab 2,5 colos bővítőhely is található benne. A nyolc PCI bővítőhellyel érkező újdonság előlapi portjai között két USB 3.0-s és egy USB 2.0-s portot találunk, eSATA csatlakozóból pedig összesen egy áll rendelkezésre. A csatlakozók között a szokásos audió portok is jelen vannak.

A letisztult dizájnnal érkező házban összesen négy darab ventilátort helyeztek el: az előlap mögött egy, míg a ház tetején két darab 120 mm-es átmérőjű légkeverő lapul, a ház hátulján pedig egy 140 mm-es ventilátort találunk. A ház hátoldalán a folyadékhűtő rendszerekhez tartozó külső hőleadó radiátorhoz tartozó csövek kivezetését megkönnyítő furatok is jelen vannak, méghozzá szám szerint kettő.

Lian Li PC-Z70

A második termék a sorban már egy toronyház, amely 220 x 600 x 592 mm-es mérettel érkezik. Ez a kuckó három darab 5,25 colos, kilenc darab 3,5 colos és kettő 2,5 hüvelykes bővítőhelyet kínál, PCI slotból pedig 11 darab bújik meg a hátoldalán. Előlapi portok tekintetében ez a modell ugyanazt kínálja, mint a fentebb bemutatott PC-Z60-as példány, viszont rendszerhűtés tekintetében már sokkal ütőképesebb.

Ennél a modellnél a ház előlapja mögött három darab 120 mm-es átmérőjű légkeverő lapul, de a ház tetején találunk még két darab 140 mm-es átmérőjű ventilátort, a ház hátulján pedig egy 120 mm-es légkeverőt helyeztek el.

A feketében és ezüstben forgalomba kerülő ház pluszban HPTX és E-ATX formátumú alaplapok fogadására is képes, a videokártyák számára pedig 390 mm-es helyet kínál. Ezért a példányért 389 dollárt kérnek majd el az üzletekben.

Lian Li PC-P80N

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, hamarosan elérhetővé válik a PC-P80N típusjelzéssel ellátott újdonság is, amely a PC-Z70-hez hasonlóan szintén torony formátummal rendelkezik. Az 5,25 colos bővítőhelyekből hármat, a 3,5 colos bővítőhelyekből összesen tíz darabot, míg a 2,5 hüvelykes meghajtó öblökből kettőt kínál a termék. Az előlapi portok között nem kevesebb, mint négy USB 3.0-s csatlakozó lapul, de rajtuk kívül egy eSATA port és a szokásos audió csatlakozók is a kínálat részét képezik. Az új kuckó esetében az alaplaptálcán szintén találunk szerelőablakot, valamint a ház belsejében fejlett kábelmenedzsment is rendelkezésre áll csak úgy, mint a többi modellnél.

A megfelelő hűtésről ennél a háznál is hat darab rendszerhűtő ventilátor gondoskodik: a ház előlapja mögött 3 darab 120 mm-es, a ház tetején két darab 140 mm-es, míg a ház hátulján egyetlen egy 120 mm-es légkeverő található.

A PC-P80N kétféle kivitelben lesz elérhető: az egyik változat kívül-belül feketében pompázik majd, míg a másik szintén feketében kerül forgalomba, ám a hát oldallapján itt már találunk plexi ablakot és a rendszerhűtő ventilátorokat is kék LED-es megvilágítással ellátott példányokra cserélik. A PC-P80N várhatóan 489 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz megvásárolható.

A három PC ház esetében közös tulajdonság, hogy a merevlemezek, az optikai meghajtók, a PCI bővítőhelyek és a tápegység esetében mindannyian szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak. Az összes ház mosható szűrőket tartalmaz és mindannyian rezgéselnyelő rögzítést kínálnak az egyes bővítőhelyek esetében.

Az újdonságokkal kapcsolatban további információk az alábbi hivatkozások segítségével szerezhetőek be:

[list type="unordered"]

[*]Lian Li PC-Z60

[*]Lian Li PC-Z70

[*]Lian Li PC-P80N

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward