Felsőkategóriás gamer egeret villantott a Logitech

A Logitech G900 Chaos Spectrum jobb- és balkezesek számára egyaránt kényelmesen használható, 11 programozható gombbal érkezik, és ütős szenzora van.

Felsőkategóriás gamer egeret villantott a Logitech

A Logitech egy új felsőkategóriás gamer egeret mutatott be, ami vagány dizájnnal érkezik, kialakítása miatt pedig jobb- és balkezesek számára egyaránt kényelmesen használható. A G900 Chaos Spectrum névre keresztelt újdonság mind jobbkezes, mind pedig balkezes „üzemmódban” kínál némi extra testreszabási lehetőséget, így maximálisan kényelmessé tehető.

Mivel modern, csúcskategóriát ostromló gamer egérről van szó, így természetesen elmaradhatatlan kellék a 16,78 millió színárnyalat megjelenítésére képes RGB LED alapú világító rendszer, amelynek működését a Logitech segédprogramján belül lehet minden részletre kiterjedően beállítani. A színárnyalat változtatása mellett különböző effektek beállítására is van mód, de ez manapság már aligha lehet meglepő. Ennél egy picit hasznosabb, hogy a szoftveren keresztül lehetőség van az egér szenzorának kalibrálására, így a szenzor működése az adott felület sajátosságaihoz igazítható.

Szenzor terén egyébként ezt a modell is a jól bevált PMW 3366-os példányt használja, amely már számos egyéb Logitech egérből ismerős lehet. Ez a szenzor 200 és 12000 DPI között állítható felbontással dolgozik, méghozzá úgy, hogy a teljes üzemi tartományon belül mentes a különböző szűrő, gyorsító és simító funkcióktól. Ez pontos és gyors mozgáskövetést tesz lehetővé. A szenzor egyébként akár 40G-s gyorsulást is képes lekövetni, másodpercenként pedig akár 762 centiméternyi mozgás feldolgozására is képes.

Az újdonság egérgombjai élettartamuk során 20 millió lenyomást viselnek el, megbízható és gyors működésükről pedig speciális mechanika gondoskodik, ami az előfeszített fémrugó jóvoltából lenyomás esetén nagyon gyorsan kattan. Természetesen a görgő is a szokásos, csúcskategóriás Logitech egerekre jellemző Hyperfast kivitelben érkezik. A 11 gombbal rendelkező egér minden gombja egyedileg programozható a Logitech Gaming Software segítségével.

A G900-as modell vezetékes és vezeték nélküli kivitelben egyaránt használható: előbbi esetben 183 centiméter hosszú USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez és ekkor beépített akkumulátora is töltődik, míg utóbbi esetben 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kommunikációt használ. Mindkét esetben 1000 Hz-es mintavételezési ráta, illetve 1 ezredmásodperces válaszidő áll rendelkezésre. Az új egér egyébként nagyon hatékony energiafelhasználás mellett dolgozik, így egyetlen teljes akkumulátortöltéssel akár 32 órányi folyamatos használatot is kibír, de ha a világítást is bekapcsoljuk, akkor ez az időtartam 24 órára csökken. Ez az üzemidő már önmagában is impresszív, de ha kiemeljük, hogy az egér tömege csak 107 gramm, akkor még komolyabbnak tűnik. Az újdonság egyébként 130 milliméter hosszú, 67 milliméter széles és 40 milliméter magas, forgalmazása pedig április folyamán indul meg. A G900 Chaos Spectrum listaára 179 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward