Felsőkategóriás 4K-s monitor érkezik az ASUS-tól

A ProArt sorozat legújabb tagja 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemel, és extraként még HDMI 2.0-s videó bemenet is van rajta.

Felsőkategóriás 4K-s monitor érkezik az ASUS-tól

Ma az ASUS lerántotta a leplet legfrissebb megjelenítőjéről, ami nem más, mint egy 32 hüvelykes képátlójú UHD monitor. Az elmúlt napokban több olyan 4K-s újdonságról is beszámoltunk, amelyek költséghatékonyságukkal próbálnak majd hódítani. Nos, az ASUS újdonsága abszolút nem ilyen.

Hogy miért? Azért, mert a ProART sorozatot erősítő PA3228Q monitor 32 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítást alkalmazó LCD panelje egészen biztosan nem TN+Film alapokon nyugszik, hiszen a bejelentés 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögekről tesz említést. Az új monitor csatornánként 10-bites színmélységgel dolgozik, az SRGB színteret pedig 100%-ban képes lefedni, igaz, ez utóbbi talán nem olyan nagy szó. A termék 350 cd/m2-es fényerősség és 100 000 000:1 Smart Contrast mellett üzemel, natív felbontása pedig 3840 x 2160 pixel.

A 32 hüvelykes UHD monitor videó bemenetei között ezúttal négy port lapul. Először is kapunk egy HDMI 1.4a szabványú, illetve egy HDMI 2.0 szabványú csatlakozót, de rajtuk kívül egy DisplayPort 1.2-es, illetve egy mini DisplayPort 1.2-es videó bemenet is jelen van a sorban. A HDMI 1.4a porton keresztül 30 Hz-es, a HDMI 2.0-s, illetve a DisplayPort 1.2-es videó bemeneteken keresztül pedig 60 Hz-es 4K támogatás áll rendelkezésre. A fedélzeten extraként egy négyportos USB hub is helyet kapott.

Az új monitor gyári állványa remek testre szabhatóságot biztosít, ugyanis a kijelző döntése és elforgatása mellett pivot/portré módot is kínál, sőt, a kijelző magasságának állítására is lehetőséget ad.

A ProArt PA328Q várhatóan az idei év negyedik negyedévében kerül az üzletek polcaira. Az egyelőre nem tudható, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd, de több ezer dollára számíthatunk, mint az előző felsőkategóriás termék esetében (az 3500 dollár volt).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward