Shop menü

FELPÖRGETI A VIDEÓK TERJESZTÉSÉT A TWITTER, ÉS LÁTVÁNYOSABB LESZ A LEJÁTSZÓ

Immerzívebb videós élményről beszél a Twitter, amivel lényegében csak reagál a környezetében zajló trendekre.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Felpörgeti a videók terjesztését a Twitter, és látványosabb lesz a lejátszó

„A videók jelentős részét képezik a nyilvános beszélgetéseknek, és az egyik legvonzóbb módja annak, hogy kifejezzék magukat online az emberek.” – kezdi a Twitter azt a hivatalos közleményt, melyben a videós újításokra hívta fel a figyelmet. Mióta a TikTok berobbant, hirtelen minden felületen nagyon fontosak lettek a videók.

Egyébként a Twitter azon szolgáltatások közé tartozik, melyekben a videók ténylegesen fontos szerepet töltenek be. Nagyon sok videós tartalom megy keresztül a mikroblogon napi szinten. Az emberek sokszor videókban osztják meg gondolataikat is, ha úgy érzik, hogy a karakterlimitbe nem férnének bele. Éves szinten több milliárd megtekintést produkálnak a twitteres videók, a cél pedig most az lesz, hogy ezt havi szinten is elmondhassa a jövőben a vállalat.

Szeretné a Twitter, ha még több videót osztanának meg az emberek, és a kezdő lökést ehhez egy látványosabb videolejászóval adja meg.

A fejlesztések révén a Twitter szeretne arra is megoldást találni, hogy akik videókat akarnak nézni, azok könnyebben megtalálják, felfedezzék ezeket a platformon. A továbbiakban a Felfedező felületen lényegesen több videó fog megjelenni. Ezzel pedig értelemszerűen arra lesznek ösztönözve az emberek, hogy maguk is videókat publikáljanak, hiszen látni fogják, hogy ezekkel könnyebb lesz nagyobb közönségeket elérni.

Lesz majd egy külön csík is, amiben körbe lehet lapozgatni a legnépszerűbb videókat, amiket éppen sokan osztanak meg a Twitteren és passzolhat is a felhasználó érdeklődési körébe. Az éppen pörgő videók mellett feltörekvő tartalmak is előkerülhetnek majd.

Galéria megnyitása

Eredetileg a Twitter a rövid szöveges posztok megosztására szolgált, de azok az idők már elmúltak, amikor ezzel népszerűnek lehetett lenni. A mikroblog amellett, hogy nem szakad el a régi gyökerektől, igyekszik megadni az embereknek a lehetőséget arra, hogy több eszközzel fejezhessék ki magukat. Manapság azt szeretik a felhasználók, ha lehetőségek széles tárházából tudnak válogatni, és vizuálisan intenzív tartalmakat készíthetnek és fogyaszthatnak. Annak érdekében pedig, hogy a videós frontot még izgalmasabbá tegye, egy új lejászót is készített a cég.

A Twitter „immerzív” nézői élményt szeretne okozni, lényegében ez azt jelenti, hogy szinte a teljes lépernyőt betölthetik majd azok a felvételek, amik 9:16-os képarányban lettek rögzítve. Az álló formátum kirobbanó népszerűségét a TikToknak köszönheti a világ, Az Instagram is próbált ilyet megvalósítani, de neki nem sikerült nagy népszerűséget elérni, a ByteDance platformja azonban egyértelműen az egész közösségi szegmensre nagy hatást gyakorolt.

Galéria megnyitása

A továbbiakban az álló videók már úgy jelennek meg a Twitteren, hogy a felvételhez kapcsolódóinformációk áttetsző, lebegő formában lesznek láthatóak. Alulra kerül a lejátszás idővonala és a szüneteltetés gomb, továbbképésre gomb nincs, a kijelző lapozásával lehet majd a következő felvételre ugrani. A megosztó neve és profilképe, valamint a videóhoz tartozó leírás is alul kapott helyet, felül csak a visszalépés dedikált ikonja lesz. A kijelző legalján pedig szokás szerint a komment, retweet, megosztás, kedvelés gombok találhatóak, még mindig a videó felületén.

Az újítások az Android és az iOS esetében is megjelennek majd a következő napokban, hetekben. Arról nem esett szó, hogy az új lejátszó a webes felület esetében miként jelenhet majd meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére