Felfutóban a webvideo és a webtévé

Felfutóban a webvideo és a webtévé

Magyarországon 1 óra 44 percről 3 óra 19 percre nőtt a legnézettebb videosite-on, a Youtube-on a felhasználók által eltöltött idő 2009 januárjában az előző év azonos hónapjához képest. Ugyanez Lengyelországban 2 óra 50 perc volt 2008 elején, az idén januárban pedig már 4 óra 41 perc - hangzott el Ács Tamásnak, a Gemius kutatócég munkatársának előadásában, amelyet a Kreatív kommunikációs szaklap webvideo-konferenciáján tartott. Ács elmondta: egész Kelet-Európában észlelhető trend a helyi videomegosztó oldalakon eltöltött idő növekedése.

Varga Károly, a Medián onlin mérése, a Webaudit projektigazgatója arról beszélt, hogy a vezető hazai videomegosztó oldalakat főként férfiak nézik, a látogatók több mint kétharmada az erősebb nem köréből került ki. Az életkormegoszlást illetően érdekes, hogy a 15-35 éves korosztályból kerül ki a látogatóknak legalább a 70 százaléka. Varga szerint a videók nézettségét, nézőinek összetételét elsősorban az "anyaszájt" látogatottsága, látogatóinak összetétele, valamint a video témája, hangvétele, stílusa, illetve a hosszúsága, minősége és szakmai színvonala határozza meg.

Ács Tamás kiemelte, hogy egyre kedveltebb az online televíziózás is, illetve felhívta a figyelmet a pornográf tartalmú videomegosztók népszerűségének növekedésére, amelyek között akad olyan oldal, amelynek látogatottsága Lengyelországban 45 százalékkal, Dániában 108 százalékkal növekedett 2008 áprilisa és 2009 januárja között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward