Félelmetesen gyors memóriacsomag A-DATA módra

DDR3-3100 MHz-es órajel, 1,65 voltos feszültség és CL12-14-14-36-os időzítés jellemzi az új, grafitszürke és sárga hűtőbordával egyaránt elérhető memóriacsomag tagjait.

Félelmetesen gyors memóriacsomag A-DATA módra

Az A-DATA műhelyében elkészült egy félelmetesen gyors memóriacsomag, amely DDR3-3100 MHz-es órajelen ketyegő, 4 GB-os kapacitású modulokból áll, szám szerint kettőből. Az XPG V2-es sorozatot erősítő memóriacsomag a Z87-es lapkakészlettel ellátott alaplapokat, illetve az Intel negyedik generációs Core i sorozatú processzorait, a Haswell lapkára épülő egységeket veszi célba.

Az új memóriacsomagot az A-DATA szakemberei az ASRock mérnökeivel együttműködve készítették el annak érdekében, hogy egy kiváló minőségű, minden felsőkategóriás Z87-es alaplappal együttműködő kétcsatornás memóriacsomag születhessen. Az erőfeszítések eredményeként létrejött az XPG V2 DDR3-3100 típusjelzéssel ellátott csomag, amelynek tagjai természetesen XMP 1.3-as támogatással is rendelkeznek, így XMP támogatással ellátott alaplap alkalmazásakor rendkívül egyszerű beállítani a memóriamodulok névleges paramétereit - persze XMP támogatás nélkül is elboldogulnak mindazok, akiket célba vesz a nem mindennapi csomag.

A 4 GB-os DDR3-3100 MHz-es memóriamodul, ami a csomag alapkövének tekinthető, nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapra épül és alumínium hűtőbordákkal rendelkezik. Utóbbiak igen elegáns, figyelemfelkeltő megjelenést kölcsönöznek neki, de emellett a melegedő memóriachipek hatékony hűtéséről is gondoskodnak. A hűtés, pontosabban a hőátadás hatásfokát a TCT (Thermal Conductive Technology) javítja.

A hűtőbordák alatt lapuló memóriamodul alapértelmezett SPD profilja DDR3-1333 MHz-es órajelet, 1,5 voltos üzemi feszültséget és CL9-9-9-24-es időzítést alkalmaz, így a memóriamodul bármilyen alaplapban elindul. A névleges órajel alkalmazásához már megfelelő platform - például Z87-es - kell, ekkor ugyanis DDR3-3100 MHz-es órajelen ketyeg az új modul, méghozzá 1,65 voltos üzemi feszültség és CL12-14-14-36-os időzítések mellett.

Az A-DATA új memóriacsomagjában a fentebb említett memóriamodulból rögtön kettő is lapul, ugyanis 2 x 4 GB-os kétcsatornás memóriacsomagról van szó. Az egyelőre nem derült ki, hogy a különleges, élettartam-garanciával érkező memóriacsomag - ami wolfram szürke és arany kivitelben egyaránt elérhető lesz - pontosan mennyibe kerül majd.

A vállalat DDR3-2800 MHz-es órajelen üzemelő 2 x 4 GB-os memóriacsomagjai 299,99 dolláros áron érhetőek el, így ennél az összegnél mindenképpen magasabb ajánlott végfelhasználói árra kell számítani az új, DDR3-3100 MHz-en ketyegő memóriamodulokat alkalmazó csomag esetében - az 500 dollár körüli ár abszolút nem elképzelhetetlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward