Felcímkézi a CPU dobozokat az Intel

Az Intel illetékesei június folyamán jelentették be hivatalosan, hogy a Core processzorcsaládot a központi egységek szolgáltatásai és teljesítménye alapján háromféle csoportba osztják majd, így Core i3-as, Core i5-ös és Core i7-es modellekkel találkozhatunk majd a boltok polcain. A tervek ismertetése után sokan ellenezték a gyártó lépését, amelyet egyenesen félrevezetőnek tituláltak egyesek.

Felcímkézi a CPU dobozokat az Intel

Az Intel illetékesei június folyamán jelentették be hivatalosan, hogy a Core processzorcsaládot a központi egységek szolgáltatásai és teljesítménye alapján háromféle csoportba osztják majd, így Core i3-as, Core i5-ös és Core i7-es modellekkel találkozhatunk majd a boltok polcain. A tervek ismertetése után sokan ellenezték a gyártó lépését, amelyet egyenesen félrevezetőnek tituláltak legtöbben.

Az új processzorfoglalatok érkezésével véget ért a jólét, azaz a vásárlóknak most már a korábbi egyedüli LGA-775-ös CPU foglalat helyett két új, az LGA-1366-os és az LGA-1156-os foglalatokkal is meg kell barátkozniuk. Ez a tény, valamint a processzorcsaládok tagjainak csoportosítása elbizonytalaníthatja a vásárlókat, így a gyártó úgy döntött, hogy a jövőben a processzorok dobozán, egészen pontosan az előlapon, a jobb alsó sarokban, fogják feltűntetni mind a termék pontos típusát, mind pedig azt, hogy pontosan milyen processzorfoglalatba illeszkedik. Ezzel a lépéssel a gyártó tervei szerint tisztul majd a kép, és a vásárlóknak könnyebb lesz kiválasztani a számukra megfelelő központi egységet.

Az új doboz-dizájnt nem csak a szeptember elején megjelenő Lynnfield termékeknél, hanem a gyártó asztali processzorkínálatának túlnyomó részénél is alkalmazni fogják. Hogy ez mennyit javít majd a vásárlók tájékozódásán, az a jövőben kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward