Felbukkant az AMD Ryzen 9 4900U

Egy Lenovo noteszgépben szúrták ki az AMD érkező, eddigi legjobb mobil APU-ját.

Felbukkant az AMD Ryzen 9 4900U

Az AMD az utóbbi időben nagyon komoly lendületet vett már a notebookok frontján is, ahova egy kicsit lassabban tudott betörni a Ryzenekkel, mint az asztali számítógépek frontjára. A vállalat annak köszönhetően jut egyre több gépben szerephez, hogy a mobilos APU kínálatába nagyon jó lapkákat sikerült összehoznia. És most a jelek szerint érkezik egy újabb megoldás, ami a Ryzen 9 4900U néven futhat.

Az egyelőre még hivatalosan be nem jelentett AMD processzor egy Lenovo termék fedélzetén bukkant fel. Egy Yoga Slim 14 notebook kereteiben lett felhasználva először a Ryzen 9 4900U, és ennek az adatlapján sikerült lencsevégre kapni.

Galéria megnyitása

Erről a termékről egyelőre még semmi biztosan nem lehet tudni, de a legtöbb információ arra utal, hogy nem lesz több mag ebben a processzorban, mint a Ryzen 7 4800U-ban. Maradhat a 8 magos 16 szálas dizájn, annak ellenére, hogy ez a megoldás már nem Ryzen 7, hanem Ryzen 9 besorolásúnak ígérkezik. A Ryzen 9 4900U esetében magasabb működési frekvencia elérésére lesz képes a processzor, mint korábban. A Ryzen 7 4800U 1,8 GHz-es alap és 4,2 GHz-es Boost órajelét múlhatja majd felül ez a lapka. Illetve az AMD Radeon RX Vega IGP is fentebb kapcsolhat a lehetőségekhez mérten.

Galéria megnyitása

Abból kiindulva, hogy a Lenovo Yoga Slim 14 egy nagyon kompakt noteszgép, kiváló hatékonysággal fog üzemelni ez a mobilos processzor. A mindössze 1,12 kilogrammos készülék kiszivárgott leírása szerint 11 órás lesz az üzemideje Ultra HD terheléssel – 14 óra FHD mellett. Korábbi információk szerint a Ryzen 9 4900U még 15 wattos TDP keret mellett érkezhet meg. Ez is arra utal, hogy a 7 nm-es egység hatékonysága nem hagy majd kívánnivalót maga után.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az AMD mikorra ütemezheti ennek az újdonságnak a hivatalos rajtját. De valószínűleg nem a Lenovo lesz az egyedüli, aki új notebookot fog készíteni ennek az alapnak a felhasználásával, miután már a Ryzen 7 4800U is sokakat meggyőzött.

Az Intel számára egyre komolyabb problémát jelenthet az AMD folyamatos erősödése, és minden bizonnyal nem nézik jó szemmel a befektetők, hogy az egykor nagyon magasan dominált mobilos szekció is szép lassan kezd kicsúszni az Intel kezei közül. A Ryzen 9 4900U érkezése pedig biztosan még vonzóbbá teszi majd az AMD portfólióját.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap