Felbukkant a fény az alagút végén a HTC-nél?

Több hónapos csúcson zárt a vállalat.

Felbukkant a fény az alagút végén a HTC-nél?

A HTC egyike azoknak a vállalatoknak, akik abszolút nem tudták felvenni a lépést a most piacvezető szerepeket betöltő gyártókkal. A 2011-ben még tündöklő tajvani alakulat egy ideje már szenved, szinte megszámolni sem lehet, hogy mennyi hónapot, valamint negyedévet zárt úgy, hogy rekordmélységet ért el a forgalma. Most viszont egy kicsivel pozitívabb lett a mérlege.

Júniusban aránylag jól futott a HTC szekere, legalábbis az utóbbi néhány hónaphoz képest. Egyértelműen érezhető most az előrelépés, de elég ez ahhoz, hogy bizakodó legyen a vállalat? Nos, ha talán még a következő hónapokban is kitart majd ez a felfelé ívelés, akkor lehet majd arról beszélni, hogy van némi esély arra, hogy valamelyest fordítson a sorsán. De mindenképpen egy bíztató eredményről számolhatunk most be. A cég összesem 1,46 milliárd tajvani dolláros bevételre tett szert az elmúlt hónap során, ami átszámítva 46,8 millió amerikai dollárnak felel meg. Ez persze nem egy túlzottan magas összeg, de a HTC számára már ez is jónak számít, és azért azt is figyelembe kell venni, hogy ez nem negyedéves szám, hanem csak egyetlen hónapról van szó.

Galéria megnyitása

A szebb napokat megélt cégnél valószínűleg még nem bontanak pezsgőt, de mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ezzel az eredménnyel hét hónapos csúcsra ért. Az előző hónaphoz képest 94 százalékkal magasabb bevételt tudott összekalapozni a HTC, szóval majdnem megduplázta a befolyó összeget egy hónap alatt. Éves viszonylatban azonban továbbra is negatív a mérlege a jó hónap ellenére is, 34 százalékkal maradt el ez a mostani eredmény az egy évvel korábbitól. Jó hír viszont, hogy az idei évben még most volt a legkisebb a visszaesés, szóval ebből is érzékelhető, hogy ez már korrekt eredménynek tekinthető.

A HTC a júniusi bevétellel együtt arról is beszámolt, hogyan sikerült a 2019-es év első fele. A tajvaniak „jövedelme” mindössze 5,75 milliárd tajvani dollár volt hat hónap alatt, ami amerikai dollárba átváltva 184,5 milliós összegnek felel meg. Továbbra is szomorú ilyen helyzetben látni a tajvaniakat, hiszen amikor csúcson voltak, egyetlen hónap alatt is össze tudtak hozni ennél nagyobb bevételt.

Azt nagyon nehéz megmondani, hogy a HTC mostani lendülete vajon kitart-e a következő hónapokban, vagy csak egyszeri fellángolásnak lehetünk most tanúi. Érdekesség, hogy a vállalat 24 hónapja egyszer sem tudott jobban teljesíteni, mint egy évvel korábban, hiszen ez most sem sikerült neki. Legutóbb a HTC U11 forgalmazásának a megkezdésénél billent ilyen tekintetben pozitív irányba a mérleg nyelve.

Galéria megnyitása

A vállalat most abban bízhat, hogy a HTC U19e és a Desire 19+ jól fog szerepelni, ezeket az okostelefonokat nem egészen egy hónappal ezelőtt leplezte le a gyártó. Igazából korrekt konstrukciókról beszélhetünk, de azt azért látni kell, hogy az ár-érték arányt tekintve megint nem próbált változtatni a tajvani alakulat. Az említett mobiloknál nem nehéz jobb vételt találni, ez pedig nagyon megnehezítheti a helyzetüket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap