Fejlődik a Firefox Windows 8-as kiadása

A webböngésző már a Nightly Build csatornában is jelen van, fejlesztői szerint pedig elég stabil ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni.

Fejlődik a Firefox Windows 8-as kiadása

A Firefox Modern UI kiadása, amely a Microsoft új, Windows 8-as operációs rendszerét veszi célba, már egy ideje fejlesztés alatt áll. A szoftver korábbi állapotáról már beszámoltunk, ám most friss hír érkezett a témában, méghozzá az örömteli fajtából.

A Metro felhasználó kezelőfelülethez igazított Firefox kiadás végre feltűnt a Nightly Build főcsatornán, ami azt mutatja, hogy a webböngésző fejlesztése remek tempóban halad. Azok a Firefox felhasználók, akik kérték a Nightly Build csatorna frissítéseit, szerdán már automatikusan megkapták a legújabb változatot: ők a friss szoftvert a Windows Startképernyő jobboldali végén, egy Metro Firefox nevű csempe formájában találják meg.

Így néz ki a szóban forgó webböngésző
Így néz ki a szóban forgó webböngésző

A fejlesztők szerint a webböngésző Modern UI változatával még rengeteget kell dolgozni, míg a végleges kiadás elkészül, de a legfrissebb Nightly Build már most is elég stabil ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni.

Az alkalmazást bárki letölthető a Firefox Nightly weboldaláról, méghozzá szabványos windowsos telepítő formájában, ami minden szükséges műveletet elvégez. Apró trükk, hogy az első indítás után engedélyezni kell, hogy az új kiadás legyen az alapértelmezett webböngésző. Amennyiben ezt elmulasztjuk, úgy a Windows 8 Startképernyőjén nem a kék "Nightly", hanem egy másfajta csempe jelenik meg, ami a Modern UI változat helyett a Firefox asztali kiadását indítja el.

A Firefox Modern UI változata a tesztek alapján gyors és elegáns. A szoftver a könyvjelzőket is hiba nélkül szinkronizálja, ám felhasználói kezelőfelület tekintetében nem sokban különbözik a Windows 8-ra szánt Internet Explorertől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward