Fejlett NAND Flash memóriachipek az IMFT-től

Az Intel és a Micron együttműködésének legújabb gyümölcsei is beértek: a gyártópáros által közösen üzemeltetett IMFT-ben megkezdődött a 20 nm-es csíkszélességgel készülő, 64 Gb-es kapacitású NAND Flash memóriachipek tömegtermelése, ugyanakkor a cégek azt is bejelentették, hogy elkészültek a világ első 20 nm-es gyártástechnológiára alapozó, MLC típusú, 128 Gb-es adattároló kapacitással büszkélkedő NAND Flash memóriachipjével is.

Fejlett NAND Flash memóriachipek az IMFT-től

Az Intel és a Micron együttműködésének legújabb gyümölcsei is beértek: a gyártópáros által közösen üzemeltetett IMFT-ben megkezdődött a 20 nm-es csíkszélességgel készülő, 64 Gb-es kapacitású NAND Flash memóriachipek tömegtermelése. Ugyanakkor a cégek azt is bejelentették, hogy elkészültek a világ első 20 nm-es gyártástechnológiára alapozó, MLC típusú, 128 Gb-es adattároló kapacitással büszkélkedő NAND Flash memóriachipjével is.

A cégek mérnökei által közösen kifejlesztett, 20 nm-es csíkszélességgel készülő, monolitikus, 128 Gb-es NAND Flash memóriachip segítségével végre lehetőség nyílt olyan 1 Terabites adattároló kapacitást kínáló adattároló megoldás készítésére, amely egy ujjhegyen is elfér. Az említett adattároló kapacitás eléréséhez nyolc darab 128 gigabites NAND Flash memóriachip alkalmazására van szükség.

A 128 Gb-es példány egyébként megfelel az ONFI 3.0-s szabvány követelményeinek, így képes 333 MT/s (Megatransfer per second) sebesség elérésére is. A termék a jelenlegieknél még költséghatékonyabb, még helytakarékosabb adattároló megoldást kínál, így kitűnően alkalmazható napjaink vékony és kecses készülékeiben, azaz az okostelefonokban és a táblagépekben. Ezzel együtt természetesen nagy adattároló kapacitást kínáló SSD meghajtók építésére is alkalmazható az új memóriachip.

Az újdonság mellett a gyártópáros azt is bejelentette, hogy a korábban kifejlesztett, 64 Gb-es adattároló kapacitást kínáló, 20 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash memóriachip sorozatgyártása is megkezdődött.

Érdekesség, hogy a 20 nm-es gyártástechnológiára alapozó NAND Flash memóriachipeknél a gyártástechnológia optimalizálásának köszönhetően a termékek ugyanolyan strapabíróak és ugyanazt a teljesítményt nyújtják, mint 25 nm-es gyártástechnológiával készített társaik – ez pedig nem elhanyagolható előny, ugyanis korábban a csíkszélesség-váltás alkalmával csökkent a memóriachipek strapabírósága, azaz elődeiknél kevesebb írási/törlési ciklust kínáltak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward