Fejlesztett érintőcsodák a Samsungtól

A Nokia után a Samsung állt elő elsőként érintőképernyős Symbian interfésszel ellátott mobilokkal, méghozzá rögtön hárommal: a felújított Omnia HD-vel (úgy is, mint i8910), a BeatDJ-vel és a BeatDISC-kel.

Fejlesztett érintőcsodák a Samsungtól

A Samsung is előállt érintőképernyős Symbian oprendszerrel ellátott mobilokkal, méghozzá rögtön hárommal: a felújított Omnia HD-vel (úgy is, mint i8910), a BeatDJ-vel és a BeatDISC-kel.

Az új kiadású Omnia HD fő különlegessége az, hogy az egyik első olyan mobil, amely felvenni és lejátszani is egyaránt képes 720p HD minőségben, köszönhetően a 8 megapixeles, autofókuszos, pislogás- és mosolyérzékelő kamerájának, valamint a rendkívül éles, 3,7 hüvelykes AMOLED-érintőképernyőjének, amely a maga 16 millió színével és 960x540 felbontásával valóban remek képminőséget kínál.

Az eredeti, még Windows Mobile-alapú Omniát leváltva ez lesz tehát a gyártó új zászlóshajója, a felújított, 3D-s komponensekkel is ellátott TouchWiz interfészével. Rendelkezik továbbá háromsávos HSPA-val és GPS-szel éppúgy, ahogy WiFi-vel és FM rádióval is. A megfelelő médiatámogatásról DivX és XviD kodekek gondoskodnak (természetesen a szokásos alapkínálattal együtt). Belső tárhelyből 8 vagy 16GB állhat rendelkezésre, de természetesen microSDHC kártyákkal ez még tetszés szerint bővíthető is.

Nevükhöz híven a BeatDJ és a BeatDISC a képernyő helyett már inkább a hangra fókuszálnak, bár azért annyira nem panaszkodhatnak ők se kijelző-téren, a maguk 400x240-es AMOLED-jeikkel. Fő ékességük persze mindenképp az erősítőkkel is ellátott, integrált Bang & Olufsen-hangrendszerük, amely mobilokhoz képest igencsak tiszteletreméltó hangzással ruházza fel őket. Rendelkeznek továbbá egy egyedi "DJ-scratch" üzemmóddal is, amely valóban virtuális bakelitkarcolóvá varázsolja az érintőképernyőt; itteni ügyködésünk eredményeit természetesen el is menthetjük.

Mindkettő 3 megapixeles kamerával és GPS-szel, viszont WiFi egyikükben sincs. Különbség pedig mindösszesen annyi van csak köztük, hogy míg a DISC-et ellátták egy kicsúsztatható számbillentyűzettel is, addig a DJ gyakorlatilag teljesen érintésvezérelt.

Megjelenési időpontot és árakat egyelőre még nem közöltek, így további információkig csak találgatni lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward