Fejlesztés alatt a 10 Gbps-os sebességre képes USB 3.5 vezérlők

Bár az USB 3.0 révén kínált 5 Gbps is mindenre elég az SSD-k tempóján kívül, tervezés alatt az udód, ami rádupláz a tempóra.

Fejlesztés alatt a 10 Gbps-os sebességre képes USB 3.5 vezérlők

Az ASMedia Technology megkezdte a 10 Gbps-ra (1250 MB/s) képes, USB 3.5 szabványú host és eszközvezérlő kontrollerek fejlesztését, melyeknek megjelenése és piacra kerülésre valamikor 2014 folyamán lehet esedékes. Ezt Chewei Lin, a vállalat elnöke jelentette ki. A szabvány átviteli sebessége versenyképes lesz a Thunderboltéval, de mivel az USB 3.5 vezérlők jóval olcsóbbak lesznek, könnyebb elterjedésre lehet számítani az ő oldalukon, melynek elsőként az ultragyors SSD-ket külső házba pakolók fognak örülni.

Eközben az USB 3.0-nál sem áll meg az élet, az ASMedia harmadik generációs "USB 3.0 -> SATA lapkája", az ASM1153 már hitelesítésre került az USB-IF-nél. A mintapéldányokat a partnerek a harmadik negyedévben fogják megkapni, míg a piaci érkezés a nagy volumenű szállítással az utolsó negyedévben indul majd meg. Az ASM1153-at egyéb iránt a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, azaz a TSMC gyártja, 85 nm-es csíkszélességet használva.

Az ASMedia ezek mellett az USB 3.0 hub kontroller lapkák növekvő megrendeléséről számolt be, hála az alaplapgyártó partnereknek, ahol most a Haswell processzorok megjelenése miatt jelentősen felpezsdült az élet. Az előrejelzések szerint a harmadik negyedében legyártott USB 3.0 vezérlők száma havi szinten is túllépheti a 100 000 darabot. A valamilyen formában a PC-hez kapcsolódó lapkák, ide értve a PCI Express-t és a különféle "switch" megoldásokat, jelenleg az ASMedia bevételének 60-65 százalékát teszik ki, melyből csak az USB 3.0 chipek 35-40 százalékot "vállalnak".

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward