Shop menü

FEHÉRBE ÖLTÖZTETTE LEGÚJABB, GYÁRILAG TUNINGOLT RADEON RX 7900 XT VIDEOKÁRTYÁJÁT AZ ASROCK

A Phantom Gaming sorozatot erősítő újdonságról természetesen az aRGB LED világítás sem hiányzik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Fehérbe öltöztette legújabb, gyárilag tuningolt Radeon RX 7900 XT videokártyáját az ASRock

Az ASRock jóvoltából egy új modellel bővül a gamer videokártyák kínálata, ami Radeon RX 7900 XT alapokra építkezik és a Radeon RX 7900 XT Phantom Gaming White OC nevet viseli. Az újdonság fehér ventilátorokkal ellátott hűtést, illetve fehér takarólemezt is kapott, ezzel egy időben pedig a hátlapi hűtőlemezre is fehér dizájn került, de némi hiányérzetük így is maradhat, ugyanis a nyomtatott áramköri lap kimaradt a fehérítésből, az továbbra is feketében „tündököl”.

Galéria megnyitása

Alapok terén a szokásos NAVI 31 XT GPU-val van dolgunk, ami összesen 5376 darab stream processzorral, 336 textúrázóval, 192 renderelő egységgel, valamint 84 RT maggal érkezik. A 320-bites memória-adatsínre 20 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódik, ami a referenciának megfelelően 20 GHz-es effektív órajelen ketyeg, ennek köszönhetően a memória-sávszélesség 800 GB/s-os értéket képvisel. A GPU a referencia modelleknél 2394 MHz-es boost órajelig merészkedhet, az ASRock újdonsága azonban kapott némi gyári tuningot, így a GPU Boost órajel immár 2450 MHz-ig skálázódik.

Galéria megnyitása

A 330 milliméter hosszú, 140 milliméter széles és 57,6 milliméter magas videokártya lényegében 3 slotnyi helyet foglal, tömege 1450 gramm. A stabil tápellátásról két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, a tápegységnek pedig a gyártói ajánlás szerint legalább 750 W teljesítményűnek kell lennie.

Videó kimenetekből négyet kapunk, ezek között három darab DisplayPort 2.1-es, illetve egy HDMI 2.1-es csatlakozó sorakozik. Fontos kikötés, hogy a DisplayPort 2.1 szabvány csak egy vagy két porton keresztül érhető el egyidejűleg, míg a DisplayPort 1.4a szabvány egyszerre akár három porton keresztül is használható.

Galéria megnyitása

A hardver hűtéséről a Phantom Gaming 3X hűtőrendszer gondoskodik, ami hőcsövek segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt az alumínium lamellákhoz, ahonnan speciális kialakítású ventilátorok fújják le azt, szám szerint három. A légkeverők közül a középső ellentétesen forog, mint a két széleső, ez segíti a turbulencia csökkentését és javítja a friss levegő eloszlását a lamellák között. A videokártya amúgy is figyelemfelkeltő megjelenését színes fényárral tovább fokozhatjuk, hála az aRGB LED világításnak, amihez Polychrome Sync támogatás is jár, így  a fényár szinkronizálható a többi eszköz fényeivel.

Galéria megnyitása

Az ASRock Radeon RX 7900 XT Phantom Gaming White OC rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árára azonban nem derült fény.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére