Fatal1ty sorozatú X79-es alaplap az ASRock-tól

Az ASRock egy új X79-es alaplap piacra dobására készül, amely a méltán népszerű Fatal1ty sorozatot erősíti. A Fatal1ty X79 Professional névre keresztelt újdonság kifejezetten a játékos társadalom tagjait veszi majd célba, de rajtuk kívül természetesen mindenki másnak is ajánlják a gyártó illetékesei.

Fatal1ty sorozatú X79-es alaplap az ASRock-tól

Az ASRock egy új X79-es alaplap piacra dobására készül, amely a méltán népszerű Fatal1ty sorozatot erősíti. A Fatal1ty X79 Professional névre keresztelt újdonság kifejezetten a játékosokat veszi majd célba, de rajtuk kívül természetesen mindenki másnak is ajánlják a gyártó illetékesei.

Az LGA-2011-es processzorfoglalattal érkező deszka összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalatot kínál – ezekben akár DDR3-2400 MHz-es órajelen ketyegő modulok is elhelyezhetőek. A Sandy Bridge-E sorozatú processzorokhoz készített termék kétunciányi rezet tartalmazó nyomtatott áramköri lapra alapoz, minőségi kondenzátorokat használ és összességében jól felszereltnek mondható.

A bővítőhelyek között négy darab PCI Express 3.0 x16-os slotot találunk, amelyekkel négyutas CrossfireX, illetve négyutas SLI multi-GPU konfiguráció építésére is lehetőségünk van. Az alaplapon találunk még egy PCI Express x1-es és – meglepő módon – két PCI slotot is. SATA portokból tíz áll rendelkezésre: hat a SATA 6 Gbps-os szabványt alkalmazza, a maradék négy pedig a SATA 3 Gbps-os szabvány köré épül. USB 3.0-s portokból négyet a hátlapon, kettőt pedig az alaplapon, kivezetés formájában helyeztek el a mérnökök. A tartozékok között jelen lesz egy 3,5 colos külső bővítőhelyre szerelhető USB 3.0-s kivezetés, így összességében mind a hat USB 3.0-s portot kihasználhatjuk.

A kínálatban szerepel még egy 7.1 csatornás HD audió vezérlő, egy kétszer hétszegmenses debug LED kijelző, egy Gigabites Ethernet vezérlő, FireWire port, valamint egy Fatal1ty egérport is. Utóbbi USB 2.0-s szabványra alapoz és lehetőséget teremt arra, hogy 500 Hz-es polling rate-et használjunk.

Az UEFI alapú BIOS-szal érkező újdonság a gyártó XFast USB és XFast LAN technológiáját egyaránt alkalmazza. Az új alaplap várható megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre sajnos még nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward