Far Cry 5: Dead Living Zombies - Teljesen bezombulva

A Ubisoft a Far Cry 5 utolsó kiegészítőjére tartogatta a legjobb, legbetegebb humorát, de ezzel együtt sem sikerült kiemelkedőt alkotni.

Far Cry 5: Dead Living Zombies - Teljesen bezombulva

60 %
{{ average }} %
Szerzői értékelés
Szerző
60
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

A Dead Living Zombies megjelenésével végéhez ért a Far Cry 5 kiegészítőinek sorozata. A három DLC-ből egy Vietnámba, egy pedig a Marsra vitt el minket, azonban az mindegyikben közös volt eddig, hogy egyrészt nem vették komolyan magukat, másrészt pedig az alapjáték mechanizmusainak megnyirbálásával egy alapvetően leegyszerűsített, kevésbé érdekes, de azért még mindig nyitott világú kalandot tártak elénk. Szóval mondhatjuk, hogy igazából mindegyik a Far Cry 5 kiherélt változata volt, amit leginkább az abszurd körítéssel és a humorral próbáltak eladni, több-kevesebb sikerrel.

Nos, ezzel a Dead Living Zombies abban az értelemben szakít, hogy a készítők itt már teljes mértékben eltértek az alapjáték receptjétől, és lineáris küldetéseket kapunk. Az alaphelyzet szerint egy a Far Cry 5-ben megismert mellékszereplő, a nyilvánvalóan teljesen idióta amatőr filmkészítő, Guy Marvel szeretné újra elhozni a zombis filmek aranykorát. Éppen ezért fogja magát, és megkeresi a szakma legnagyobb (?) rendezőit, hogy mindegyiknek előadjon egy-egy filmötletet.

Galéria megnyitása

Tulajdonképpen ezeket a filmötleteket, szituációkat játsszuk végig egy-egy pálya keretein belül, és mivel összesen hét filmre is van ötlete a drága jóembernek, ez (meglepő módon) hét pályát eredményez. Természetesen a humort maximumra csavarta a Ubisoft, hiszen Marven még véletlenül sem egy komolyabb alkotást szeretne letenni az asztalra, sokkal inkább olyan filmeket szeretne látni, amiben sok a fegyver, a robbanás, meg persze a zombi.

Úgyhogy olyan "eredeti" történetekkel álló, mint például hogy az éjszaka leple alatt egy farmra ledobtak egy rakás zombi-szuperkatonát, akik felébresztették az alvó feleséget, a férj pedig egy duplacsövű puskával nekiáll rendet tenni közöttük. A kedvencem talán az volt, hogy a találóan Undying Love névre keresztelt epizódban drága filmesünk megkeres egy romantikus komédiákról ismert direktort, akinek előadja a Rómeó és Júlia zombis változatát. Rómeót egy gonosz banda bezárja egy koporsóba, és élve akarják eltemetni, úgyhogy Júlia fegyvert ragad, hogy megmentse szerelmét.

Szóval ilyen és ehhez hasonló őrültségekre kell számítani, miközben Marven és az általa fárasztott éppen aktuális rendező folyamatosan kommentálja az eseményeket. Ezek pedig nem csak viccesek (de most tényleg, a legtöbb poén itt jól betalál), hanem néha meg is változtatják a terepet vagy a helyzetet: Marven például bármikor kitalálhatja, hogy akkor a pálya ezen részén mégsem egy felborult vonat legyen, hanem egy marha nagy gáztartály, ami fel kell robbantani, úgyhogy gyorsan lecserélődik az adott dolog a pályán. De ehhez hasonlóan kitalálhat véletlenszerű új feladatokat is az aktuális főszereplőnek (nekünk).

Galéria megnyitása

Maguk a pályák körülbelül 15-20 percig tartanak, ami azért jó,mert lehetőséget ad arra, hogy kis adagokban vigyük végig a DLC-t. Márpedig erre szükség lesz, mert a Dead Living Zombies azért egy idő után kicsit monotonná tud válni: szinte végig ugyanazokat a zombikat irtjuk ugyanazzal a néhényfegyverrel, közben pedig rendszeresen semmisítünk meg tartályokat, amik a zombikat termelik újra. Maguk a pályák elég érdekesek ahhoz, hogy sose fulladjon rettenetes unalomba a dolog, és a humor is jól viszi a hátán az egészet, és mivel az alap Far Cry 5-ben teljesen élvezetes volt a lövöldözés, itt is örömmel húzzuk majd a ravaszt, és nézzük a széteső, felrobbanó élőholtakat.

Két dolgot kell még megemlíteni a kiegészítővel kapcsolatban: az egyik, hogy minden pálya végigvihető négyfős kooperatív módban, ami nyilván alaposan hozzá tud tenni az élményhez, illetve hogy szintén minden pálya végigvihető Score Attack módban, ahol ugyebár a nevének megfelelően a minél több pont összegyűjtése a célunk. Ez szintén működik három társunkkal együtt, és így legalább tényleg van valami okunk arra, hogy az első végigjátszás után ne felejtsük el az egészet, hanem vissza-visszatérjünk a pályákra.

Az viszont szomorú, hogy több pályán is sikerült olyan pontot találnom, ahova felállva a zombik egyszerűen nem tudták, hol vagyok és teljes nyugalomban tudtam legéppuskázni őket. Itt nem kell nagy dolgokra gondolni, egy alkalommal elég volt például egy homokzsákra felmennem, és az ellenfelek elkezdtek körbe-körbe járkálni, mintha eltűntem volna a pályáról, pedig egyébként mindig nagyon agresszívan és gyorsan támadnak. Szerencsére más komolyabb bugot nem sikerült felfedeznem.

Galéria megnyitása

Akárhogy is, az tisztán láható, hogy a Dead Living Zombies azért nem tartogat túl sok tartalmat vagy igazi változatosságot, mégha maguk a kis történetfalatkák amúgy nagyon szórakoztatóak, és tele vannak utalásokkal mindenféle popkulturális termékre, meg persze zombifilmes klasszikusokra. Talán a három megjelent kiegészítő közül ez a legjobb, de még mindig csak éppen erős közepes.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Összefoglalás

Far Cry 5: Dead Living Zombies - Teljesen bezombulva

Far Cry 5: Dead Living Zombies - Teljesen bezombulva

Far Cry 5: Dead Living Zombies - Teljesen bezombulva
Szerzői értékelés
60
%
A Far Cry 5 utolsó kiegészítője a zombis filmek világába kalauzol el minket.
Ezúttal tényleg jó humor, hangulatos körítés, élvezetes zombigyilkolás.
Kevés benne a tartalom és a változatosság, viszonylag hamar repetitívvé válik.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap