Falra szerelhető számítógépházak a Lian Li műhelyéből

A Lian Li mérnökei már megint kitettek magukért, ugyanis a gyártó új számítógépház családjának tagjai számos rendhagyó megoldást alkalmaznak.

Falra szerelhető számítógépházak a Lian Li műhelyéből

A Lian Li a számítógépházak piacát már számos érdekes, teljes egészében alumíniumból készített PC kuckóval gazdagította, amelyek között korábban egy-egy igazán különc példány is feltűnt. A vállalat most bemutatta legfrissebb különítményét, az O Series névre keresztelt családot, amelynek tagjai Open Air dizájnnal rendelkeznek, extraként pedig akár falra is felszerelhetőek.

Az O Series összesen négy különböző tagot számlál, amelyek mindannyian hatalmas méretű, edzett üvegből készített oldallapot kaptak, a kompakt felépítés érdekében pedig PCI Riser kártyát használnak. Ahogy az a Lian Li termékeinél már megszokhattuk, az friss számítógépházak is teljes egészükben alumíniumból készültek – leszámítva az edzett üveg oldallapot.

A termékek meglehetősen szokatlan látványvilágot képviselnek: kialakításuk rendhagyó, ugyanakkor rendkívül jól átgondolt is. Bővítőhelyekből nem szenvedünk hiányt, sőt, az "S" jelölésű példányoknál még folyadékhűtő rendszer beépítésére is van mód. A PCI Riser kábel és foglalat jóvoltából a bővítőkártya 90 fokkal elforgatva, az alaplap síkjával párhuzamosan illeszthető a rendszerbe, az adattárolókat pedig több bővítőhely is fogadja, amelyek közül néhány egy fekete anodizált alumínium takarólap mögött, néhány pedig magán az alaplaptálcán lett kialakítva. Ahogy az ebben a kategóriában elvárható, az alaplaptálcán természetesen jelen van a szokásos szerelőablak, valamint a kábelmenedzsmentre is gondoltak a tervezők.

A függőleges és vízszintes pozícióban egyaránt kényelmesen használható számítógépházak közül a PC-Q5S belsejében maximum 240 milliméteres, a PC-Q6S és a PC-Q7S belsejében pedig maximum 360 milliméteres hőleadó radiátor helyezhető el. Az újdonságok igény esetén akár falra is felszerelhetőek. Az O Series tagjainak tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi.

A Lian Li illetékesei szokásukhoz híven ezúttal is a rajongók együttműködését kérik a végleges termékek megalkotásában, így a lenti videón bemutatott számítógépházak februári megjelenésük előtt még bőven változhatnak annak érdekében, hogy a gyártó maximálisan kiszolgálhassa a vásárlói igényeket.

A fentiek alapján talán nem meglepő, hogy az extrém dizájnhoz borsos árcédulák társulnak. Az új számítógépházak közül a PC-O5 289 dollárba, a PC-O5S 319 dollárba, a PC-O6S 379 dollárba, a PC-O7S pedig 419 dollárba kerül majd.

A termékekkel a január elején megrendezésre kerülő CES 2015 alkalmával a nagyközönség élőben is megismerkedhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward