Fagyasztással védi a laptopokat a tűzmadár

Letölthetővé tette a Phoenix Technologies a Freeze névre hallgató laptopvédő megoldását, amely nevéhez híven egyszerűen ledermeszti a gépet, ha a gazdája egy bizonyos távolságnál messzebb kerül tőle, elejét véve így mindenfajta illetéktelen hozzáférésnek (aztán amikor visszatér, természetesen újra "fel is olvasztja").

Fagyasztással védi a laptopokat a tűzmadár

Letölthetővé tette a Phoenix Technologies a Freeze névre hallgató laptopvédő megoldását, amely nevéhez híven egyszerűen ledermeszti a gépet, ha a gazdája egy bizonyos távolságnál messzebb kerül tőle, elejét véve így mindenfajta illetéktelen hozzáférésnek (aztán amikor visszatér, természetesen "fel is olvasztja").

Szükséges azonban a rendszer működőképességéhez egy Bluetooth-képes mobil is, mivel a távolságmérést csak így tudja megvalósítani. Így persze az is benne lehet a pakliban, hogy ha ellopják az ember mobilját (vagy elveszti), akkor a laptopja is használhatatlanná válik, dehát nyilván figyeljen oda mindenki a holmijára.

A fagyasztás/olvasztás sugara egy grafikus felhasználói felület segítségével természetesen tetszés szerint állítható, és egy mobil akár több laptop védelméért is felelhet. XP és Vista rendszerek esetében a beépített jelszavas zár aktiválódik, ha a mobil kikerül a hatótávból, viszont ha visszatér, úgy a védelem is újból kikapcsol a jelszó begépelése nélkül is.

Beállítható emellett a képernyő kikapcsolása, vagy akár az alvó üzemmód aktiválása is, így a védelemmel párhuzamosan az akkut is kímélhetjük egy kicsit - bár altatás esetén a felébresztéshez már meg kell nyomnunk a megfelelő gombot a gépen, miután visszatértünk. Linux-támogatásról egyelőre nincs hír, viszont elvileg Mac-hez és Win7-hez is elérhető lesz hamarosan.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward